ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

АУП: провідні телеканали більше часу присвячують висвітленню дій влади

08.11.2011, 02:16
У жовтні більше двох третин часу, відведеного на висвітлення політичних подій у новинних випусках українських телеканалів, було присвячено владі. Про це свідчать підсумки моніторингу Академії української преси (АУП) та Інституту соціології НАН України в межах проекту «Моніторинг діяльності провідних телеканалів стосовно дотримання стандартів у новинних програмах», презентація якого відбулася 7 листопада в Києві.
 
Як зазначають результати моніторингу, у перший тиждень жовтня 22 % повідомлень новинних програм стосувалися політичних подій в Україні (в грудні 22 %, в лютому 14 %, в квітні 24 %, в червні 14 %, у вересні 19 %). Найбільше їх на ICTV (31 %) та СТБ (27 %).

Найчастішою темою новин є внутрішня політика, діяльність органів влади, висвітлення  соціальної сфери  та злочинності. 
Як свідчать експерти, у жовтні кожне дев’яте повідомлення було про культурні події країни, а у інші місяці про кримінал та різного роду катастрофи. Діяльність Президента В.Януковича транслювалась менше, аніж  дії МВС в Одесі, справа Ю.Тимошенко та відкриття НСК Олімпійський .
 
Дані жовтня підтверджують загальні тенденції про відмінність позицій каналів (Перший національний та Інтер проти Нового каналу та СТБ), диспропорції в увазі та синхроні на користь влади (в середньому, 69 % проти 24 % по увазі та 76 % проти 18 % по синхрону). Найгірші показники по збалансованості новин на Першому національному.
 
Як показують результати аналізу, на телебаченні все далі продовжується відволікання уваги аудиторії від політики до кримінальних подій, катастроф та природних лих.
 
Проект здійснюється за підтримки Міжнародного Фонду "Відродження".

Проведення шести попередніх хвиль цього дослідження стало можливим завдяки підтримці американського народу. Результати дослідження є відповідальністю Академії Української Преси та необов’язково відображає точки зору Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюз Нетворк.

Презентація результатів на сайті АУП www.aup.com.ua
 
ІМІ

 
Liked the article?
Help us be even more cool!