ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ассанжу дозволили одружитись у в’язниці

12.11.2021, 10:49
Фото – thejournal.ie
Фото – thejournal.ie

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж отримав дозвіл на одруження з його партнеркою Стеллі Морріс у в’язниці “Белмарш” у Британії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ВВС.

У тюремній службі зазначили, що заява Ассанжа “була розглянута у звичайному порядку”. Пара зможе подати заяву про укладання шлюбу відповідно до закону від 1983 року.

Ассанж уже п’ять років заручений  з 38-річною Морріс, вони мають двох дітей.

Пара з травня цього року намагається отримати дозвіл на одруження у в’язниці. Через його відсутність вони вирішили судитися з міністром юстиції Великої Британії Домініком Раабом та начальницею в'язниці Дженні Луїс “Белмарш”. Ассанж і Морріс звинувачують посадовців у порушенні прав людини та зловживанні владою.

Як повідомляв ІМІ, засновник Wikileaks Джуліан Ассанж був заарештований 11 квітня 2019 року, після семи років, проведених у посольстві Еквадору в Лондоні. Зараз він відбуває термін у 50 тижнів у британській в'язниці за порушення умов звільнення під заставу.

У липні 2021 року суд Еквадору позбавив громадянства Джуліана Ассанжа, який зараз перебуває у в'язниці у Великобританії. 

6 січня 2021 року Магістратський суд лондонського району Вестмінстер відмовився відпустити засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа під заставу. Ассанж залишиться у в'язниці до розгляду апеляції США в справі про екстрадицію.

4 січня 2021 року суд у Лондоні відмовив в екстрадиції Ассанжа до США. 

У червні 2020 року Міністерство юстиції США висунуло ще одне звинувачення Джуліану Ассанжу: йдеться про змову з хакерами з угруповань штибу Anonymous, унаслідок чого вони отримали доступ до секретних відомостей уряду США.

У березні 2020 року суд Лондона відмовився відпустити Ассанжа під заставу з в'язниці, незважаючи на заяви адвокатів про загрозу зараження коронавірусом у в’язниці. 

24 лютого 2020 року Лондонський королівський суд Вулвіча розпочав слухання щодо екстрадиції  Джуліана Ассанжа до США, де йому загрожує до 175 років позбавлення волі. 

США домагаються екстрадиції Ассанжа за обвинуваченням у незаконній публікації секретних матеріалів, зокрема імен засекречених джерел, а також у змові з ексаналітиком армії, колишнім рядовим Челсі Меннінг щодо доступу до секретної інформації.

У Швеції 2010 року Ассанжа також звинуватили в сексуальних домаганнях і зґвалтуванні. Однак пізніше прокуратура країни вирішила закрити справу про зґвалтування.

Liked the article?
Help us be even more cool!