ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ассанж з нареченою подали до суду на главу Мін'юсту Британії через відмову в одруженні

08.11.2021, 10:40
Фото – thejournal.ie
Фото – thejournal.ie

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж та його наречена Стелла Морріс подали до суду на міністра юстиції Великої Британії Домініка Рааба та начальницю в'язниці “Белмарш” Дженні Луїс через відмову надати дозвіл на одруження.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Daily Mail.

50-річний Ассанж, який нині перебуває в лондонській в'язниці суворого режиму “Белмарш” під час процесу щодо його екстрадиції до США, вже п’ять років заручений із 38-річною Морріс. Пара також має двох дітей.

Ассанж та його наречена вже з травня цього року намагаються отримати дозвіл на одруження у в’язниці. Через його відсутність пара вирішила судитися з міністром юстиції Великої Британії Домініком Раабом та начальницею в'язниці “Белмарш” Дженні Луїс. Пара звинувачує посадовців у порушенні прав людини та зловживанні владою.

Нагадаємо, Джуліан Ассанж – австралійський журналіст, 2006 року заснував сайт WikiLeaks, на якому були розміщені секретні матеріали про корупцію, шпигунство, військові злочини, дипломатію тощо. Відповідні документи були надані колишнім аналітиком розвідки США Челсі Маннінгом.

Ассанжу висунуто 18 обвинувачень, зокрема в змові для зламу урядових комп'ютерів та порушенні закону про шпигунство.

Як повідомляв ІМІ, засновник Wikileaks Джуліан Ассанж був заарештований 11 квітня 2019 року, після семи років, проведених у посольстві Еквадору в Лондоні. Зараз він відбуває термін у 50 тижнів у британській в'язниці за порушення умов звільнення під заставу.

У липні 2021 року суд Еквадору позбавив громадянства Джуліана Ассанжа, який зараз перебуває у в'язниці у Великобританії. 

6 січня 2021 року Магістратський суд лондонського району Вестмінстер відмовився відпустити засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа під заставу. Ассанж залишиться у в'язниці до розгляду апеляції США в справі про екстрадицію.

4 січня 2021 року суд у Лондоні відмовив в екстрадиції Ассанжа до США. 

У червні 2020 року Міністерство юстиції США висунуло ще одне звинувачення Джуліану Ассанжу: йдеться про змову з хакерами з угруповань штибу Anonymous, унаслідок чого вони отримали доступ до секретних відомостей уряду США.

У березні 2020 року суд Лондона відмовився відпустити Ассанжа під заставу з в'язниці, незважаючи на заяви адвокатів про загрозу зараження коронавірусом у в’язниці. 

24 лютого 2020 року Лондонський королівський суд Вулвіча розпочав слухання щодо екстрадиції  Джуліана Ассанжа до США, де йому загрожує до 175 років позбавлення волі. 

США домагаються екстрадиції Ассанжа за обвинуваченням у незаконній публікації секретних матеріалів, зокрема імен засекречених джерел, а також у змові з ексаналітиком армії, колишнім рядовим Челсі Меннінг щодо доступу до секретної інформації.

У Швеції 2010 року Ассанжа також звинуватили в сексуальних домаганнях і зґвалтуванні. Однак пізніше прокуратура країни вирішила закрити справу про зґвалтування.

Liked the article?
Help us be even more cool!