ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Апеляційний суд відмовив Ляшку у позові щодо закриття "Високого Валу"

08.10.2012, 03:28
Київський Апеляційний адміністративний суд 28 вересня відмовив у задоволенні позову кандидата в народні депутати Олега Ляшка щодо призупинення діяльності чернігівського інтернет-видання "Високий Вал”, повідомляє видання.

Нагадаємо, лідер Радикальної партії Олег Ляшко 20 вересня звернувся до Печерського райсуду Києва з позовом до провайдера видання з вимогою призупинити діяльність «Високого Валу» до завершення виборчого процесу. Приводом для позову стала новина «Ляшка на Борзнянщині називають –  півником», опублікована 11 вересня.

Печерський суд залучив співвідповідачем по справі головного редактора “Високого Валу” Олега Головатенка, та згодом відмовив Ляшку у його позові.

В постанові Печерського суду від 24 вересня зазначається, що “стаття "Ляшка на Борзнянщині називають - півником" і "дії" непричетної до публікації фізичної особи-відповідача є недостовірними, принижують честь депутата, його гідність і ділову репутацію, однак суду не було доведено, що дії відповідача мають наклепницький характер”.

Представники «Високого Валу» з цим не погодились та подали апеляційну скаргу.

28-го вересня Київський Апеляційний адміністративний суд відмінив рішення Печерського суду від 24-го вересня.

Суд наголосив, що Ляшко є публічною особою – політиком, межа його допустимої критики є ширшою, ніж щодо приватної особи, пише видання.

„Критика Ляшка викладена у спірній статті. Наведена у саркастичній формі, зокрема має є характер оціночного судження діяльності політика та узгоджується з вимогами плюралізму, толерантності і лібералізму, характерними для демократичного суспільства”, - говориться в рішенні суду.

У свою чергу редакція видання зазначила: “Ми були вражені наскільки Київський Апеляційний адміністративний суд детально, по-європейському, розібрався у таких тонких речах, як свобода слова і критика публічної особи. Ми зрозуміли на нашому конкретному випадку, що в Україні є всі розуміння, підстави і традиції правосуддя”.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!