ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Аласанія не вірить, що Кабмін збільшить фінансування НСТУ після сплати боргу

28.02.2020, 15:41
Фото – Андрій Дубчак / Радіо Свобода
Фото – Андрій Дубчак / Радіо Свобода

Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія не вірить, що Суспільному збільшать фінансування після того, як компанія погасить заборгованість перед “Євроньюз” із власного бюджету.

Про це він сказав 28 лютого під час позачергового засідання наглядової ради НСТУ, повідомляє “Детектор медіа”.

На думку Аласанії, цього не станеться: “За моєї пам’яті такого не було”.

Він сказав, що для НСТУ арешт рахунків став абсолютною несподіванкою. “Євроньюз” вигравав суди один за одним. 

“Після останнього суду пройшло три роки, і лише зараз “Євроньюз” подав на виконання рішення суду. Міністерство юстиції України це виконує”, – додав Аласанія.

Також він нагадав, що із запланованого та передбаченого законом бюджету на 2020 рік Суспільний мовник недоотримав майже 300 млн грн.

Нагадаємо, міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський повідомив, що відомство разом з Міністерством фінансів передбачать кошти на негайне погашення боргів  НСТУ перед “Євроньюз” із бюджету НСТУ, а потім ініціюють збільшення фінансування Суспільного на цю суму.

28 лютого Суспільний мовник повідомив, що 18 лютого Міністерство юстиції України відкрило виконавче провадження щодо стягнення із Суспільного боргу в сумі 10 млн 591 тис. 224 євро 48 центів та 73 080 грн судового збору (разом це 308 млн грн) на користь акціонерного товариства “Євроньюз”.

Liked the article?
Help us be even more cool!