ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Аласанія не подаватиметься повторно на конкурс очільника НСТУ

05.08.2020, 15:22
Фото - Андрій Дубчак/Радіо Свобода
Фото - Андрій Дубчак/Радіо Свобода

Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України сказав, що не подаватиметься повторно на конкурс голови правління Суспільного, який має відбутися у 2021 році.

Про це він сказав у подкасті “Культури всього”, який створюється за підтримки Українського культурного фонду, повідомляє “Детектор медіа”.

“Я не збираюсь йти на вибори голови правління наступного року”, – сказав він і додав, що це на 99%.

За його словами, він має право ще раз подаватися і в разі перемоги на конкурсі очолювати компанію, але вважає, що уже достатньо зробив для Суспільного, пропрацювавши у компанії 7 років.

“Я почав з Першого Національного, три там промучився, і чотири – уже на Суспільному”, – зазначив Зураб Аласанія.

Він додав, що головною подією будуть вибори наглядової ради. На його думку, немає сталої системи переобрання голови правління і наглядової ради.

Нагадаємо, наприкінці 2020 року – на початку 2021 року наглядову раду НСТУ мають перезавантажити, і уже оновлений склад обиратиме на конкурсних засадах на чотири роки голову правління НСТУ та, за його поданням, членів правління НСТУ, укладатиме з ними контракти, прийматиме рішення про дострокове припинення їхніх повноважень, обиратиме членів та голову ревізійної комісії НСТУ, прийматиме рішення про припинення їхніх повноважень.

Як повідомляв ІМІ, 31 січня 2019 року наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України ухвалила рішення про усунення з посади голови правління Суспільного мовлення Зураба Аласанії.

Голова правління НСТУ Зураб Аласанія подав позов про скасування рішень Наглядової ради НСТУ щодо дострокового припинення його трудового контракту.

19 червня 2019 року Шевченківський районний суд Києва скасував рішення наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України від 31 січня 2019 року про дострокове припинення контракту з Зурабом Аласанією. 

27 червня 2019 року Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України скасувала своє рішення про дострокове припинення контракту з головою правління Зурабом Аласанією, що було ухвалено 31 січня 2019 року. 

З 1 липня 2019 року Зураба Аласанію офіційно поновлено на посаді голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Liked the article?
Help us be even more cool!