ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Наглядова рада НСТУ розірвала контракт із головою правління Зурабом Аласанією

31.01.2019, 18:11
Фото - Світлани Остапи

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України ухвалила рішення про усунення з посади голови правління Суспільного мовлення Зураба Аласанії.

Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на заступницю голови наглядової ради НСТУ Світлану Остапу.

Таке рішення було ухвалене більшістю голосів на черговому засіданні наглядової ради 31 січня: за проголосували дев'ять присутніх членів наглядової ради, проти – три.

Закон про суспільне мовлення передбачає, що наглядова рада може ухвалити рішення про дострокове припинення повноважень членів правління НСТУ.

Відповідно до статуту НСТУ, порядок та підстави дострокового припинення повноважень голови та членів правління визначаються положенням про правління та контрактами, укладеними з ними.

Голова наглядової ради НСТУ Тетяна Лебедєва сказала виданню, що це питання неодноразово піднімалося, але раніше його не ставили в порядок денний. “Сьогодні питання про розірвання контакту було розглянуто, оскільки на засіданні мали почути аргументи всіх членів наглядової ради. Рішення приймали з дотриманням усіх процедур, таємним голосуванням. Із 12 присутніх дев'ять людей проголосували за недовіру голові правління”, – сказала вона.

Лебедєва додала, що детальніше про те, що відбувалося на засіданні перед таємним голосуванням, можна буде дізнатися з опублікованих протоколів на сайті “UA:  Суспільне мовлення”.

За її словами, Зураб Аласанія працюватиме головою правління ще два тижні, тоді наглядова рада НСТУ призначить тимчасового виконувача обов’язків голови правління.

Також Тетяна Лебедєва сказала, що наглядова рада готуватиме оголошення позастрокового конкурсу на посаду голови правління Суспільного. Для цього потрібно створити комісію, розробити умови конкурсу, проголосувати за його оголошення  тощо.

Вона пояснила, що розірвання контракту із Зурабом Аласанією не стосується членів правління НСТУ та решти його команди. Те, чи вони залишаться в компанії, – їхній вибір.

Голова правління НСТУ Зураб Аласанія та члени правління були присутні на засіданні наглядової ради. Зураб Аласанія поки що не коментує ухвалене рішення.

Секретар наглядової ради НСТУ Вадим Міський сказав, що повне рішення наглядової ради з підставами для розірвання контракту буде оприлюднено в протоколі засідання протягом п'яти днів на сайті суспільного мовника, оскільки питання озвучувалося з голосу.

За даними джерел видання, ініціатором цього питання був член наглядової ради В'ячеслав Козак.

“Наглядова рада мала повноваження приймати таке рішення. Історія конфлікту між Зурабом Аласанією та деякими членами наглядової ради давня і виливалася в публічну площину. Від голови наглядової ради неодноразово вимагали включити в порядок денний питання звільнення голови правління і поставити це на голосування”, – розповів Міський.

За словами Вадима Міського, під час таємного голосування було дев'ять голосів за розірвання контракту і три проти. На думку секретаря наглядової ради, навіть якби були присутні всі 16 членів наглядової ради, дев'яти голосів було б достатньо для ухвалення рішення.

Як повідомляв ІМІ, 10 квітня 2017 року наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії обрала головою правління Суспільного мовлення Зураба Аласанію строком на чотири роки.

4 травня 2017 року в Києві новообраний голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія і голова наглядової ради Суспільного мовлення Тетяна Лебедєва підписали контракт.

Liked the article?
Help us be even more cool!