ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Адвокати оскаржили вирок блогеру Мемедемінову

15.10.2019, 14:05
Фото – Courtesy Foto / Кримська солідарність
Фото – Courtesy Foto / Кримська солідарність

Сторона захисту подала апеляційну скаргу на вирок, ухвалений російським судом цивільному журналісту, блогеру з анексованого Криму Наріманові Мемедемінову. Про це повідомив адвокат Едем Семедляєв, інформує  Крим.Реалії.

“Вчора (14 жовтня. – Ред.) була подана апеляційна скарга до військового апеляційного суду в Московській області. Сам Наріман також подав апеляційну скаргу”, – сказав Семедляєв.

За його словами, дата розгляду скарги ще невідома.

Як повідомляв ІМІ, 2 жовтня Південний військовий окружний суд російського Ростова-на-Дону засудив до двох з половиною років журналіста, блогера з Криму Нарімана Мемедемінова, якого звинуватили в публічних закликах до тероризму. 

1 жовтня Мемедемінов виступив з останнім словом, де назвав “шаблонним” судочинство і право в Росії, а також закликав журналістів продовжувати проводити роботу з інформування про ситуацію в Криму і судові процеси над жителями півострова.

27 вересня російський прокурор Олексій Айдінов попросив призначити шість років колонії загального режиму для громадянського журналіста, блогера Нарімана Мемедемінова, якого звинувачують у публічних закликах до тероризму. 

25 червня 2019 року Північно-Кавказький суд у Ростові-на-Дону розпочав розгляд по суті справи кримськотатарського блогера Нарімана Мемедемінова.

22 березня 2018 року співробітники силових відомств Росії затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання в Сімферополі кримського громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова. 23 березня суд заарештував Мемедемінова.

Затриманому висунуто звинувачення за ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу РФ (“Публічні заклики до ведення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет”).

Прокуратура АРК 23 березня 2018 року внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (“Незаконне позбавлення волі або викрадення людини”), ч. 2 ст. 162 (“Порушення недоторканності житла”) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!