ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Адвокат Медведчука після його обміну відмовився від справи проти НВ

23.09.2022, 09:30
Фото – Гліб Гаранич, Reuters / Радіо Свобода
Фото – Гліб Гаранич, Reuters / Радіо Свобода

Головний редактор НВ Віталій Сич повідомив, що 22 вересня мало розпочатися підготовче засідання суду за позовом нардепа Віктора Медведчука проти видання, проте його адвокат раптово відмовився вести цю справу, пише НВ.

"Хочете смішну історію? У нас сьогодні мав бути суд з Медведчуком. Це все)", – написав він у себе у Facebook.

Йдеться про позов, пов’язаний з матеріалом від 2019 року, в якому стверджувалося, що із середини 70-х років Медведчук “співпрацював з КДБ”.

Зі свого боку його захист намагався домогтися спростування цієї інформації, однак після того, як кум російського диктатора Володимира Путіна був обміняний на українських захисників, його адвокат подав заяву про самовідведення, у зв’язку з чим розгляд справи було перенесено на 11 листопада 2022 року.

"Тепер він офіційно не лише патентований агент КДБ, а й державний зрадник. Адвокат сьогодні відмовився представляти інтереси Медведчука", – зазначив головний редактор НВ.

Як повідомляв ІМІ, Україна повернула 21 вересня з російського полону 215 українських захисників та захисниць. 108 з них – це бійці полку "Азов". Їх обміняли на Віктора Медведчука.

Віктору Медведчуку раніше повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 (сприяння терористичній організації) та ч. 1 ст. 438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!