ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

48 матеріалів зібрано на сайті "Антиковід. Гід для медійників" про роботу в умовах пандемії

10.07.2020, 13:20
Фото – ІМІ
Фото – ІМІ

48 матеріалів щодо роботи в умовах пандемії коронавірусу COVID-19 опубліковано на сайті для журналістів “Антиковід. Гід для медійників”.

На сайті зібрано актуальні матеріали з рекомендаціями щодо висвітлення інформації про коронавірус, правові поради стосовно роботи журналістів, зокрема під час надзвичайного стану, та поради з безпеки й захисту медійників під час пандемії. 

У рубриці “Як писати про епідемії. Поради журналістам” можна, зокрема, прочитати матеріали щодо того, як писати про коронавірус, рекомендації стосовно покращення комунікації навколо ситуації з коронавірусом, 10 порад журналістам, які висвітлюють ситуацію з COVID-19 тощо. 

Також журналісти можуть ознайомитися з порадами в рубриці “Як захистити себе від інфекції”: як журналістам уникнути зараження коронавірусом, як адаптуватися до роботи в умовах пандемії. 

На сайті також зібрано рекомендації психологів щодо того, як журналістам упоратися зі звільненням під час карантину, зі шкідливими звичками, як вийти з карантину.

У рубриці “Юридичні поради для журналістів щодо роботи під час надзвичайних ситуацій” є перелік матеріалів: про лікарську таємницю vs свободу слова; як отримати доступ до інформації в особливих умовах; про можливі обмеження, з якими можуть зіткнутися журналісти під час надзвичайного стану; права журналістів у разі введення надзвичайного стану; пересування журналістів громадським транспортом під час карантину тощо.

Нагадаємо, сайт запустили Інститут масової інформації разом з партнерськими організаціями “Детектор медіа”, “Інститут демократії ім. Пилипа Орлика”, Media Development Foundation, “Донецький інститут інформації”, “Національна асоціація медіа” та Internews Network. 

Якщо ви зіткнулися з невизначеністю, питаннями щодо термінології, юридичними особливостями журналістської роботи, етичними викликами чи проблемами з безпекою – пишіть нам на [email protected] та телефонуйте на номер (050) 447 70 63.

Liked the article?
Help us be even more cool!