ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

19 лютого в Одесі тітушки побили журналістку сайту "Репортер" Оксану Бутук

25.02.2014, 14:03

19 лютого в Одесі під час розгону тітушками учасників Євромайдану перед місцевою ОДА постраждала журналістка одеського сайту "Репортер" Оксана Бутук. Затиснута поміж тітушками і мітингувальниками, отримала від тітушок кілька ударів битою по спині.

У коментарі для ІМІ Бутук уточнила, що міліція абсолютно не втручалася. "Вони навіть свої палиці не дістали", - зазначила журналістка. Після побиття Oксана Бутук склала показання в міліції, надавши слідству також фото- та відеодокази. 

За її словами, справу спершу оформили як хуліганство, згодом перекваліфікували на ст. 171 по перешкоджанню в журналістській діяльності. Свідчення від неї та інших постраждалих журналістів почали збирати лише через три дні, причому, як зазначила Бутук, тітушок - "тих хлопців бачили журналісти потім, а міліція не бачила". 

Нагадаємо, 19 лютого під Одеську ОДА, де відбувався мітинг Євромайдану, було привезено кілька автобусів з тітушками, частина з них була в однакових формах, масках та з битами, інша частина говорила болгарською і гагаузькою мовою. 

Постраждали журналісти та оператори каналу "Первый городской" Едуард Шендерович Ігор Гвоздєв, Микола Покровський, оператор "5 каналу" Сергій Іщенко, журналіст "Репортера" Леонід Соболєв, оператор ІНТЕРа Ігор Мехоношин, оператор "Нового каналу" Ігор Казанжи, фотокор агенції "Укрінформ" Андрій Новак.

ІМІ

 

Liked the article?
Help us be even more cool!