ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"112 Україна" вважає тиском призначену Нацрадою перевірку

20.08.2020, 15:39
Фото – 112.ua
Фото – 112.ua

Телеканал “112 Україна” вважає тиском призначену Національною радою з питань телебачення і радіомовлення позапланову перевірку каналу.

Про це повідомляється на сайті телеканалу.

Канал вважає, що Нацрада ухвалила таке рішення без належних на те причин, що є грубим порушенням законодавства і тиском на незалежного мовника. 

“Цей крок є продовженням намагань української влади відібрати мовника в його законного власника, народного депутата України Тараса Козака, з політичних мотивів”, – йдеться в заяві.

Канал зазначає, що в поданому Нацрадою фрагменті інтерв’ю з Петром Симоненком, яке він дав у прямому ефірі 27 липня 2020 року, “немає жодного натяку на заклики “до насильницької зміни конституційного ладу України”, а йшлося про необхідність встановлення миру на Донбасі та важливість виконання мінських домовленостей, про що на зустрічі “нормандської четвірки” говорив і Президент України Володимир Зеленський”.

Принагідно канал нагадав про спроби СБУ передати канал в управління АРМА та позбавлення цифрової ліцензії.

На каналі вважають, що такі дії санкціонував безпосередньо Президент України Володимир Зеленський.

“112 Україна” зазначає, що “вважає ОП відповідальним за тиск на канал з метою здійснення керівництва інформаційною політикою мовника. Для цього використовують усі наявні у влади інструменти – від Нацради до СБУ”.

Як повідомляв ІМІ, 20 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу “112 Україна” (ТОВ “Телерадіокомпанія “112-ТВ”, Київ) через твердження гостя програми Петра Симоненка про “громадянську війну” в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!