ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада перевірить "112 Україна" через твердження про "громадянську війну" в Україні

20.08.2020, 12:38
Фото – 112.ua
Фото – 112.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу “112 Україна” (ТОВ “Телерадіокомпанія “112-ТВ”, Київ) через твердження гостя програми Петра Симоненка про “громадянську війну” в Україні.

Таке рішення регулятор ухвалив 20 серпня на своєму засіданні, повідомляється на сайті Нацради.

Так, під час трансляції 27 липня в передачі “ПРАЙМ” (у часовому проміжку 17:19 – 18:00) звучали висловлювання, які мають ознаки порушення абзацу третього частини другої статті 6 (не допускається використання телерадіоорганізацій для закликів до насильницької зміни конституційного ладу України) та пунктів “а” і “в” частини першої статті 59 (телерадіоорганізація зобов'язана дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії, поширювати об'єктивну інформацію).

Передачу вели Є. Скорина та П. Кужеєв, у ній брав участь народний депутат України ІІ–VII скликань Петро Симоненко. Вона повторно транслювалася також 28 липня в часовому проміжку з 03:16 до 03:57.

“Серед виголошених Петром Симоненком сентенцій, були, зокрема, й такі, що в Україні йде “громадянська війна”, що “треба повернути всіх у казарми за місцем дислокації основних частин”, і тоді війна закінчиться, що “з донецького боку ніхто не буде проявляти агресію, вони сьогодні обороняються” тощо”, – повідомляє Нацрада.

Ведучі, зазначає Нацрада, на такі висловлювання гостя програми не реагували.

За рішення провести перевірку члени Національної ради проголосували одноголосно.

Як повідомляв ІМІ, 2 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу "112 Україна", який показував підводки з цитатами Віктора Медведчука зі схваленням і підтримкою міжнародних ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Liked the article?
Help us be even more cool!