ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

1+1 відбілює підсанкційного Дубінського – рух "Чесно"

16.03.2023, 11:46
Фото – телеграм Dubinsky.pro
Фото – телеграм Dubinsky.pro

Народний депутат та колишній журналіст Олександр Дубінський, який пройшов у парламент від “Слуги народу”, активно відбілює свою репутацію. Про це повідомляє рух "Чесно".

Як зазначає організація, починаючи з 11 жовтня 2022 року на підконтрольному олігарху Ігорю Коломойському телеканалі 1+1 вийшло 11 репортажів Телевізійної служби новин, присвячених благодійній допомозі підсанкційного в США політика.

“Всі ці матеріали мають ознаки тенденційності та невідповідності інформаційного приводу рівню всеукраїнського телеканалу. Зокрема, журналісти навіть у заголовках використовують такі формулювання, як “затишна оселя замість руїн”, “герої будівельного фронту”, “сніг та мороз не перешкода” тощо”, – зазначає “Чесно”. 

В усіх матеріалах фігурує “волонтерська організація “Медіаоборона” забудовника Володимира Хоменка та нардепа Олександра Дубінського”, зазначає рух. 

“Водночас сам Дубінський, який систематично поширював російську пропаганду про зовнішнє управління Україною, біолабораторії, називав гасло “Слава Україні” нацистським, продовжує свою підривну діяльність проти України. 

Так, 14 березня 2023 року на власних ресурсах нардеп викладав відео на підтримку Російської православної церкви в Україні та її присутності в Києво-Печерській лаврі. Не цураючись озвучувати головний мотив Паші Мерседеса і Ко: це намолене хлібне місце, яке приносить чималий дохід”, – зазначає рух ”Чесно”.  

Нагадаємо, 14 березня Олександр Дубінський побував в ефірі програми “Сніданок з 1+1” на телеканалі “1+1 Україна”. Ведучі представили його як керівника проєкту “Медіаоборона”, який допомагає жителям Київщини у відновленні зруйнованого внаслідок російських обстрілів житла.

11 січня 2021 року міністерство фінансів США запровадило санкції проти Олександра Дубінського та ще низки українських громадян і медіа за втручання в американські вибори. У мінфіні США пояснили, що зазначені особи й компанії були частиною російської мережі зовнішнього впливу, пов’язаної з нардепом Андрієм Деркачем. Останнього Вашингтон вважає російським агентом. Санкції проти Деркача були запроваджені ще у 2020 році.

До обрання народним депутатом у 2019 році (“Слуга Народу”, 94 округ, Київщина) Дубінський багато років працював на телеканалах Коломойського як ведучий та креативний продюсер.  

У 2019 році Дубінський був обраний депутатом Верховної Ради від партії “Слуга народу”. Його обрали заступником голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Того ж року нардеп став фігурантом розслідування журналістів Bihus.info: Дубінський і його родина протягом останніх кількох років набули у власність загалом 24 квартир, 17 автівок, два будинки і 70 соток землі на загальну суму близько 2,5 млн доларів. 

Як писав Media Sapiens, окремі випуски “Українських сенсацій” мали вигляд політичних замовлень, причому за своїм змістом перегукувалися з інтересами власника телеканалу Ігоря Коломойського. 

Дубінський подав понад тисячу поправок до “антиколомойського” законопроєкту і в такий спосіб намагався блокувати ухвалення закону, який заборонив би повернення ПриватБанку ексвласнику Ігорю Коломойському.

24 листопада 2020 року Офіс генпрокурора почав досудове розслідування щодо ймовірної державної зради Олександра Дубінського. 11 січня 2021 року Офіс генпрокурора відкрив ще два кримінальні провадження проти Дубінського щодо можливого ухилення від сплати податків (ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу) та ймовірної легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 ККУ).

Після запровадження санкцій США YouTube заблокував канал Дубінського DubinskyPro.

15 березня 2021 року народного депутата Олександра Дубінського виключили з членів політичної партії “Слуга народу” через порушення статуту та непокору керівним органам партії.

Liked the article?
Help us be even more cool!