ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Підсанкційного Дубінського запросили в ефір 1+1 розповісти, як він допомагає людям

15.03.2023, 13:39
Фото – скриншот з ефіру 1+1
Фото – скриншот з ефіру 1+1

Народний депутат та ексжурналіст Олександр Дубінський 14 березня побував як гість в ефірі програми “Сніданок з 1+1” на телеканалі “1+1 Україна”, повідомляє “Детектор медіа”

Ведучі представили його як керівника проєкту “Медіаоборона”, який допомагає жителям Київщини у відновленні зруйнованого внаслідок російських обстрілів житла.

В ефірі Дубінський розповів, як його проєкт допомагає потерпілим проводити експертизу завданих збитків, щоб мати змогу потім отримати компенсацію. А також як знаходить меценатів для допомоги “тим людям, які точно не могли б самі” відбудувати своє житло.

Ведучий Руслан Сенічкін спитав у нардепа, за якою процедурою варто діяти глядачам, які хочуть отримати допомогу, і “їм по барабану, хто за цим стоїть”.

Крім того, Дубінський порівняв експертизу збитків, яку забезпечує його організація, та ту, яку проводять державні чи місцеві органи влади. Останні, за його словами, жодним чином не допоможуть людям отримати належні компенсації, а влада нібито умисно не хоче надавати допомогу людям.

“Якщо бути відвертим, то мені здається, що це і є мета чиновників, щоб люди не могли встановити реальні збитки та їх компенсувати. […] Я вважаю, що саме на це "заточені" українські чиновники – щоб усі зробили ремонти, а потім прийти й сказати: а де ваша бумажка? А немає бумажки. Ну, то вибачайте, треба свій розум мати”, – сказав Дубінський.

Користувачі соцмереж зреагували на появу в ефірі “1+1 Україна” Дубінського.

Видання нагадує, що в минулому Дубінський тривалий час працював на 1+1. У 2010 році став креативним продюсером департаменту журналістських розслідувань телеканалу, а у 2014 році – ведучим програми “Гроші”. Крім того, з 2012 року під керівництвом Олександра Дубінського на телеканалі 1+1 почала виходити програма “Українські сенсації”.

Як писав Media Sapiens, окремі випуски “Українських сенсацій” мали вигляд політичних замовлень, причому за своїм змістом перегукувалися з інтересами власника телеканалу Ігоря Коломойського. 

Крім того, як встановили журналісти Bihus.info, Дубінський уже в статусі народного депутата відвідував Коломойського після важливих голосувань у Верховній Раді.

У 2019 році Дубінський був обраний депутатом Верховної Ради від партії “Слуга народу”. Його обрали заступником голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

У листопаді 2019-го журналісти Bihus.info повідомили, що Дубінський і його родина протягом останніх кількох років стали власниками загалом 24 квартир, 17 автівок, двох будинків і 70 соток землі на загальну суму близько 2,5 млн доларів. Тоді ж нардеп сказав свою крилату фразу “Мама любит скорость”.

Дубінський подав понад тисячу поправок до “антиколомойського” законопроєкту і в такий спосіб намагався блокувати ухвалення закону, який заборонив би повернення ПриватБанку ексвласнику Ігорю Коломойському.

24 листопада 2020 року Офіс генпрокурора почав досудове розслідування щодо ймовірної державної зради Олександра Дубінського. 11 січня 2021 року Офіс генпрокурора відкрив ще два кримінальні провадження проти Дубінського щодо можливого ухилення від сплати податків (ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу) та ймовірної легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 ККУ).

Після цього YouTube заблокував канал Дубінського DubinskyPro.

15 березня 2021 року народного депутата Олександра Дубінського виключили з членів політичної партії “Слуга народу” через порушення статуту та непокору керівним органам партії. 

У січні 2021 року 1+1 провів неанонсований ефір програми “Право на владу” для відбілювання Дубінського. За даними моніторингу, ефір перетворився на колективний захист депутата, на його підтримку висловлювалася ведуча Наталія Мосейчук, а критикував його дії лише один учасник програми.

Як повідомляв ІМІ, 11 січня 2021 року міністерство фінансів США запровадило санкції проти Олександра Дубінського та ще низки українських громадян і медіа за втручання в американські вибори. У мінфіні США пояснили, що зазначені особи й компанії були частиною російської мережі зовнішнього впливу, пов’язаної з нардепом Андрієм Деркачем. Останнього Вашингтон вважає російським агентом. Санкції проти Деркача були запроваджені ще у 2020 році.

Liked the article?
Help us be even more cool!