ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США ще чотири китайських ЗМІ визнали іноземними агентами

23.06.2020, 11:00
Фото – ukrainian.voanews.com
Фото – ukrainian.voanews.com

США визнали чотири ЗМІ Китаю “іноземними місіями”. Про це 22 червня повідомив держсекретар США Майк Помпео, інформує Інтерфакс-Україна.

“З метою забезпечення більшої прозорості діяльності Комуністичної партії Китаю в США я розпорядився визначити чотири додаткових пропагандистських ЗМІ КНР як іноземні місії”, – написав Помпео у Twitter.

У заяві Держдепартаменту йдеться, що цей статус надано Центральному телебаченню Китаю, газетам “Женьмінь жибао” і The Global Times, а також інформаційного ресурсу China News Service.

У Держдепі зазначили, що ці суб'єкти відповідають визначенню іноземної місії відповідно до закону про іноземні представництва, це означає, що вони “значною мірою належать або ефективно контролюються” іноземним урядом, тобто в цьому разі урядом КНР.

“Це абсурдне рішення, – написав у Twitter головний редактор Global Times Ху Сицзінь. – Відносини між США і Китаєм стали настільки напруженими, що постраждало таке орієнтоване на ринок ЗМІ, як Global Times. Це спричиняє жаль”.

У заяві Держдепу наголошується, що таке рішення не ґрунтується на будь-яких публікаціях цих ЗМІ й не накладає обмежень на їхню роботу в США.

Держдеп пояснює, що організації, визнані іноземними місіями, “повинні дотримуватися певних адміністративних вимог, які також застосовуються до іноземних посольств і консульств у США”.

У Держдепі нагадують, що в лютому 2020 року цей статус був наданий китайському інформаційному агентству Сіньхуа, Міжнародному радіо Китаю, China Global Television Network, China Daily Distribution Corporation і Hai Tian Development USA.

Як повідомляв ІМІ, в лютому Міністерство закордонних справ Китаю анулювало акредитацію трьох кореспондентів американської газети The Wall Street Journal у Пекіні.

3 березня Держдепартамент США оголосив про різке скорочення кількості співробітників китайських державних ЗМІ, яким дозволено працювати на території США.

Liked the article?
Help us be even more cool!