ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Справу щодо погроз журналісту з Тернопільщини нарешті передали до суду

08.02.2022, 10:28
Ірина Небесна

Попри те що розслідування в справі щодо погрози редактору видання "Береж.Інфо" з боку депутата Тернопільської облради закінчили ще в жовтні 2021 року, скерувати справу до суду вдалося лише в лютому 2022-го. 

Як розповіла речниця обласної прокуратури Леся Гурецька, у листопаді минулого року підозрюваний почав співпрацювати ще з одним адвокатом. Тож той узяв час на ознайомлення зі справою. Попередньо її планували передати до суду наприкінці грудня.

Однак, як виявилося, з часом адвокатів у депутата облради стало вже троє. Тож, поки кожен з них ознайомився зі справою і поки кожному з них вручили обвинувальні акти, справа затягнулася.

Нагадаємо, 7 квітня редактор бережанського медіа отримав дзвінок від депутата облради, оскільки на фейсбук-сторінці видання в одному з дописів згадали його дружину. Розмову редактор записав та передав правоохоронцям разом із заявою про погрози.

Підозру в умисній погрозі насильством журналісту у зв’язку з веденням ним  законної професійної діяльності (ч. 1 ст. 345-1 КК України) депутатові оголосили 18 червня

Вказана стаття передбачає покарання від виправних робіт на строк до двох років, арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років і аж до позбавлення волі на строк до трьох років.

Ірина Небесна, регіональна представниця Інституту масової інформації в Тернопільській області

Блог підготовлено в межах проєкту "Мережа медіаспостерігачів", який виконує ІМІ за підтримки Freedom House. Зміст блогу є відповідальністю ГО "Інститут масової інформації" та його автора й необов’язково відбиває позицію Freedom House.

Liked the article?
Help us be even more cool!