ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Матеріали у справі щодо погроз журналісту надіслали на ще одну експертизу

03.09.2021, 12:40
Ірина Небесна

У серпні на Тернопільщині не було жодної заяви про порушення прав журналістів. Про це регіональній представниці Інституту масової інформації в регіоні повідомили в секторі захисту інтересів суспільства і держави Головного управління Нацполіції області.

Тим часом стало відомо, як просувається справа щодо випадку із погрозами редактору видання “Береж.Інфо” (Бережани, Тернопільська область).  Нагадаємо, у квітні 2021 року депутат обласної ради зателефонував до працівника медіа через фейсбук-допис, в якому згадували його дружину. Допис розмістили на сторінці “Береж.Інфо” у соцмережі. Телефонну розмову редактор видання записав, на її основі подав заяву до поліції.

18 червня обласна прокуратура повідомила, що депутатові оголосили про підозру за ч. 1 ст. 345-1 КК України “Погроза або насильство щодо журналіста” і мали обрати запобіжний захід.

Вказана стаття передбачає покарання від виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, чи обмеження волі на строк до трьох років і аж до позбавлення волі на строк до трьох років.

Як повідомила речниця Тернопільської обласної прокуратури Леся Гурецька, Тернопільська окружна прокуратура ходила до суду з клопотанням щодо запобіжного заходу депутатові облради – особистого зобов’язання, проте суд їм відмовив у його задоволенні.

“Таке ж рішення прийняв суд апеляційної інстанції, до якого Тернопільська окружна прокуратура оскаржила це”, – зазначила Гурецька.

Тим часом сам редактор видання Володимир Якимів розповів регіональній представниці ІМІ, що бережанська поліція направила матеріали справи на ще одну спеціальну експертизу. В інтересах слідства деталей не розголошують. Після неї вже подадуть до суду.

Наразі ми продовжуємо слідкувати за перебігом справи.

Ірина Небесна, регіональна представниця Інституту масової інформації в Тернопільській області

Матеріал підготовлено в межах проєкту “Мережа медіаспостерігачів”, який виконує ІМІ за підтримки Freedom House.

Liked the article?
Help us be even more cool!