ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Справа Сущенка надійшла до Верховного суду Росії

06.08.2018, 15:46
Фото - Укрінформ

Справа українського журналіста Романа Сущенко, засудженого на 12 років колонії суворого режиму в РФ, надійшла до Верховного суду РФ. Про це повідомив його захисник Марк Фейгін, інформує Інтерфакс-Україна.

“Справа Сущенко надійшла до Верховного суду РФ. Відповідно до КПК його повинні розглянути протягом 45 днів. Мабуть, уже в вересні пройде апеляція за моєю скаргою на вирок Мосміськсуду, який визнав Сущенка винним і призначив покарання 12 років позбавлення волі за ст. 276 КК”, - написав Фейгін 6 серпня на своїй сторінці у Твіттер.

Як повідомляв ІМІ, 4 червня 2018 року Московський міський суд (РФ) засудив незаконно утримуваного українського журналіста Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму.

4 червня громадський захисник українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін оскаржив вирок Московського міського суду, яким журналіста засуджено до 12 років колонії суворого режиму.

28 травня в Московському міському суді (РФ) обвинувачення попросило 14 років в’язниці для журналіста Романа Сущенка, якого звинувачують у “шпигунстві”.

У свою чергу Роман Сущенко на засіданні суду 28 травня не визнав провину і попросив винести йому виправдувальний вирок.

27 березня Московський міський суд (Росія), у перший день попередніх слухань у справі незаконно затриманого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, продовжив журналісту арешт на півроку – до 16 вересня.

23 квітня у Московському міському суді відбулося судове засідання у справі Романа Сущенка, під час якого сторона обвинувачення закінчила подання доказів. Адвокат журналіста Марк Фейгін мав розпочати подання доказів 25 травня.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства “Укрінформ” у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

Liked the article?
Help us be even more cool!