ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сущенко не визнав провину і попросив виправдувального вироку

29.05.2018, 10:23
Роман Сущенко, фото Укрінформ

У своєму “останньому слові” на засіданні Московського міського суду (РФ) 28 травня незаконно затриманий у Москві український журналіст Роман Сущенко не визнав провину і попросив винести йому виправдувальний вирок. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на громадського захисника українця Марка Фейгіна.

“Під час свого “останнього слова” Роман Сущенко заявив, що він як і раніше не визнає вину і попросив винести йому виправдувальний вирок”, - сказав Фейгін.

На його думку, деталі судового засідання, яке проходило у Мосміськсуді, можуть свідчити про те, що буде прагнення ухвалити “рівноважний вирок”.

“Як відомо, за статтею, в якій обвинувачують Романа Сущенка, могли попросити і строк 20 років. Проте під час промови обвинувачення говорилося про відсутність обтяжуючих обставин, про позитивну характеристику з місця роботи Сущенка. З огляду на те, що є практика, коли суд призначає строк менший, ніж просить обвинувачення, думаю, в даному разі, може йти мова про вирок 11-14 років”, - вважає Фейгін.

Він також звертає увагу на те, який невеликий термін, тиждень, п'ять робочих днів, призначений для написання вироку. Це може свідчити, як про те, що вирок, причому “рівноважний”, начорно вже готовий, так і про те, що є прагнення закінчити процес до початку Чемпіонату світу з футболу, щоб не “укрупнювати проблему”. Особливо на негативному для Кремля фоні у зв'язку з безстроковим голодуванням, оголошеним українським кінорежисером Олегом Сенцовим.

Також Фейгін наголосив, що, на його думку, в ході судового процесу захистом було досить очевидно показано, що Сущенко - професійний журналіст, проти якого була організована операція російських спецслужб, у ході якої для проведення ОРЗ (оперативно-розшукових заходів) був втягнутий давній приятель Сущенка. І відповідно в цілому все обвинувачення “притягнуте за вуха”. Навіщо все це робилося - питання відкрите, можливо, просто для того, щоб мати ще одного заручника, аргумент в якихось подальших перемовинах.

Як повідомляв ІМІ, 28 травня в Московському міському суді (РФ) звинувачення попросило 14 років в’язниці для журналіста Романа Сущенка, якого звинувачують у “шпигунстві”. Вирок Сущенку оголосять 4 червня.

27 березня Московський міський суд (Росія), у перший день попередніх слухань у справі незаконно затриманого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, продовжив журналісту арешт на півроку – до 16 вересня.

23 квітня у Московському міському суді відбулося судове засідання у справі Романа Сущенка, під час якого сторона обвинувачення закінчила подання доказів. Адвокат журналіста Марк Фейгін мав розпочати подання доказів 25 травня.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства “Укрінформ” у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

Liked the article?
Help us be even more cool!