ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Спецпризначенці побили у суді Києва журналіста Громадського

24.10.2017, 10:56
Фото - скріншот з відео Громадського

Сьогодні, 24 жовтня, представники поліції особливого призначення побили журналіста Громадського Дмитра Реплянчука у Святошинському суді Києва і розтрощили йому камеру. Про це повідомляє Громадське.

Вони поклали Реплянчука на землю та били ногами та руками, намагалися заламати. При цьому журналіст заявляв, що є представником ЗМІ та показував посвідчення. Усі ці дії записувалися на камеру, яку правоохоронці розбили.

Потім представник патрульної поліції допоміг журналісту піднятися та вивів його з будівлі суду.

“Вони били по камері, повалили і били ногами. Намагалися вдарити по голові. Я кричав, що журналіст, а вони: ах ти преса, на!”, - прокоментував інцидент Дмитро Реплянчук.

В коментарі ІМІ Дмитро Реплянчук повідомив, що наразі він йде до Шевченківського райвідідлку поліції писати заяву про перешкоджання професійній журналістській діяльності.

Як розповів журналіст, коли розпочався штурм суду, він стояв збоку і не заважав правоохоронцям, але вже після штурму на нього напали представники поліції і почали бити.

“Я стояв збоку від маршруту зачистки. Тримав в одній руці камеру, в іншій посвідчення. Коли після зачистки спецпризначенці почали виходити, мене поклали на землю. Я кричав, що журналіст, а вони: ах ти журналіст… Четверо-п’ятеро представників поліції почали бити мене ногами по голові, спині, ногах”, - розповів Реплянчук.

Згодом Громадське повідомило ІМІ, що камера журналіста вціліла.

Як пише видання, зранку 24 жовтня активісти і прихильники командира батальйону ОУН Миколи Коханівського залишалися у будівлі Святошинського районного суду Києва і блокували зали. Поліція затримала Миколу Коханівського за підозрою у стрілянині із пневматичної зброї.

23 жовтня у цьому суді Коханівському намагалися обрати запобіжний захід, однак засідання перенесли на 09:30 24 жовтня. Таке рішення було ухвалене через те, що прихильники підозрюваного заблокували залу суду, аби не допустити правоохоронців, які зобов'язані відвести Коханівського до ізолятора тимчасового тримання.

Вже у ніч за 23 на 24 жовтня у залі суду правоохоронці застосували газ проти активістів. Після цього блокувальники змушені були покинути будівлю через вікна, які вони вибили. Згодом активісти повернулись до зали суду і почали руйнувати меблі.

Як повідомляв ІМІ, 24 жовтня спецпризначенці у Святошинському райсуді Києва затримали кореспондента УНІАН Сергія Лефтера, вдаривши кілька разів.

Liked the article?
Help us be even more cool!