ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція передала до прокуратури результати розслідування щодо нападу на журналіста Громадського

14.12.2017, 12:23
Фото - скріншот з відео Громадського

Поліція передала до прокуратури Києва результати службового розслідування щодо бійців полку поліції особливого призначення, які 24 жовтня побили журналіста Громадського Дмитра Реплянчука під час розблокування забарикадованого приміщення Святошинського суду Києва. Про це сказав Директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко, відповідаючи на запитання Громадського щодо результатів службового розслідування.

“За заявами журналістів внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 171, перешкоджання журналістській діяльності. Заявникам надали постанови на проведення судово-медичної експертизи. Оскільки журналісти стверджували, що неправомірні дії були зі сторони поліцейських, то матеріали кримінального провадження передали до прокуратури міста Києва того ж дня. Включно з матеріалами службового розслідування, які були надіслані трохи пізніше”, - сказав Шевченко.  

На прохання розповісти про результати цього службового розслідування, Шевченко сказав: “Це є даними досудового розслідування, здійснюваного прокуратурою міста Києва, тому краще звернутися до них”.

Як повідомляв ІМІ, 24 жовтня представники поліції особливого призначення побили журналіста Громадського Дмитра Реплянчука у Святошинському суді Києва і розтрощили йому камеру. Також затримані були кореспондент УНІАН Сергій Лефтер, якого вдарили кілька разів та журналіст видання “Страна.ua” Кирило Малишев.

Сутички в суді сталися через намір обрати запобіжний захід для лідера “Добровольчого руху ОУН” Миколи Коханівського, що був затриманий через інцидент із його стріляниною з незареєстрованої травматичної зброї під час сутички з іншою особою 21 жовтня в Києві. Його прихильники протистояли поліцейським, заблокувавшись у залі суду.

Поліція вибачилась перед журналістами, що постраждали 24 жовтня від дій спецпризначенців під Святошинським райсудом Києва.

За фактом побиття спецпризначенцями журналіста Громадського Дмитра Реплянчука відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання професійній діяльності журналістів) КК України.

Громадська організація “Інститут масової інформації” вимагає від правоохоронних органів негайно провести розслідування нападів і затримання журналістів українських засобів масової інформації, що відбулося 24 жовтня у Святошинському районному суді Києва.

Представник ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Арлем Дезір засудив дії поліцейських у Києві щодо трьох журналістів, які висвітлювали сутички у Святошинському суді Києва 24 жовтня.

Liked the article?
Help us be even more cool!