ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ОБСЄ засудили напади поліції на журналістів, які висвітлювали сутички у суді

26.10.2017, 10:50
Фото - Радіо Свобода

Представник ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Арлем Дезір засудив дії поліцейських у Києві щодо трьох журналістів, які висвітлювали сутички у Святошинському суді Києва 24 жовтня. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на прес-службу ОБСЄ.

“Журналістів треба захищати у ході їхньої роботи, а не бити і затримувати. Зазначу, що Міністерство внутрішніх справ публічно заявило про свій намір повноцінно розслідувати інцидент, за чим я стежитиму”, - сказав Дезір.

Нагадаємо, 24 жовтня спецпризначенці у Святошинському райсуді Києва затримали кореспондента УНІАН Сергія Лефтера, вдаривши кілька разів.

24 жовтня представники поліції особливого призначення побили журналіста Громадського Дмитра Реплянчука у Святошинському суді Києва і розтрощили йому камеру.

24 жовтня поліція затримала журналіста видання “Страна.ua” Кирила Малишева, який вів репортаж із зали суду. Малишев показував своє журналістське посвідчення, але бійці його просто вибили з рук.

Сутички в суді сталися через намір обрати запобіжний захід для лідера “Добровольчого руху ОУН” Миколи Коханівського, що був затриманий через інцидент із його стріляниною з незареєстрованої травматичної зброї під час сутички з іншою особою 21 жовтня в Києві. Його прихильники протистояли поліцейським, заблокувавшись у залі суду.

Речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко повідомив, що кореспондент УНІАН Сергій Лефтер з приміщення Святошинського райсуду Києва до автозаку потрапив випадково, і вибачився перед Лефтером.

Громадська організація “Інститут масової інформації” вимагає від правоохоронних органів негайно провести розслідування нападів і затримання журналістів українських засобів масової інформації, що відбулося 24 жовтня у Святошинському районному суді Києва.

Поліція вибачилась перед журналістами, що постраждали 24 жовтня від дій спецпризначенців під Святошинським райсудом Києва.

За фактом побиття спецпризначенцями журналіста Громадського Дмитра Реплянчука відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання професійній діяльності журналістів) КК України.

Liked the article?
Help us be even more cool!