ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ: Настоятель Святогірської лаври УПЦ МП під час літургії "здав" окупантам позиції ЗСУ

Служба безпеки України повідомила про підозру настоятелю Святогірської лаври УПЦ МП митрополиту Арсенію в поширенні інформації про розташування блокпостів Сил оборони в Краматорському районі на Донеччині.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними слідства, під час літургії підозрюваний під відеозапис назвав парафіянам адреси блокпостів українських військ. Згодом це відео опублікували на сайті лаври та в місцевій групі телеграм-каналу.

Підозрюваний у "здачі" позицій ЗСУ священник

У такий спосіб, зазначає спецслужба, клірик намагався завуальовано “злити” агресору місця дислокації українських блокпостів у фронтовому районі.

За даними слідства, митрополит ще до початку повномасштабного вторгнення Росії висловлював прокремлівські наративи щодо війни в Україні, про що свідчать неодноразові інтерв’ю вікарія, в яких він називав збройну агресію РФ “громадянським конфліктом”.

СБУ повідомила митрополиту про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їхньої ідентифікації на місцевості).

Розв'язується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляв ІМІ, раніше Служба безпеки України повідомила про підозру настоятелю храму Шепетівської єпархії УПЦ МП (Хмельницька область) у виправдовуванні агресивної війни РФ проти України. Крім того, клірик розпалював релігійну ненависть.

Liked the article?
Help us be even more cool!