ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Харківщині внаслідок російського обстрілу зруйновано офіс газети "Зоря" (уточнено)

Будівля районної адміністрації в Золочеві, де містився офіс газети "Зоря", 24 квітня 2024 року. Фото – Суспільне Харків / Дар'я Кінша
Будівля районної адміністрації в Золочеві, де містився офіс газети "Зоря", 24 квітня 2024 року. Фото – Суспільне Харків / Дар'я Кінша

Уточнення стосується розташування офісу редакції та ушкоджень.

У Золочеві (Харківська область) внаслідок російського обстрілу 24 квітня зруйнувано офіс редакції газети “Зоря”. Будівля знаходиться навпроти районної адміністрації, яка теж постраждала.

Про це регіональній представниці Інституту масової інформації повідомив головний редактор “Зорі” Василь Мирошник.

За його словами, на момент удару в будівлі нікого не було. В редакції винесло вікна уламками від ударної хвили по будівлі районної адміністрації. Постраждало вісім вікон: тих, що залишались заскленими і ті, які вже раз виносило від прильотму міни в будівлю у 2022 році. Від уламків також постраждав фасад.

Втім, додає він, місцева влада вже видала брезент і фанеру, щоб закрити вікна і захистити приміщення від дощів. Головред не бачить сенсу замінювати вікна, оскільки вважає, що через російські обстріли вони знову постраждають.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що ворог уночі завдав ударів по центральній частині Золочева двома ракетами С-300. Внаслідок були пошкоджені адмінприміщення, обійшлося без потерпілих.

Будівля районної адміністрації в Золочеві, де містився офіс газети "Зоря", 24 квітня 2024 року. Фото – Суспільне Харків / Дар'я Кінша

Голова Золочівської СВА Віктор Коваленко розповів “Суспільне Харків”, що приміщення адміністрації пустувало та не використовувалося, там нікого не було. Удари були потужні, пошкоджень зазнали понад 10 приватних будинків – вікна, дахи, двері. Окрім редакції “Зорі” постраждали Ощадбанк, відділи освіти, культури та економіки.

Нагадаємо, російські війська щодня обстрілюють Харківську область та обласний центр.

Які медіа та журналісти вже постраждали внаслідок російських обстрілів

За даними ІМІ, у квітні двоє журналістів отримали поранення внаслідок російських обстрілів Харкова. Вони потрапили під повторний обстріл, коли знімали наслідки попереднього удару по місту. Йдеться про журналіста “Накипіло” Віктора Пічугіна та журналістку сайту Новини.Live, фрилансерку каналу “Белстат” Юлію Бойко.

Медійники постраждали вночі 4 квітня, коли знімали наслідки масованої російської дронової атаки по місту. Віктор отримав контузію. Юлії Бойко лікарі діагностували акубаротравму та легкий струс мозку. Їх обох урятувала машина Державної служби з надзвичайних ситуацій, яка закрила їх від основної вибухової хвилі.

У Харкові росіяни 22 квітня вдарили по телевежі й зруйнували її. Телевежа була найвищою спорудою міста: її висота становила 245 метрів. Внаслідок обстрілу телевежі в місті та найближчих населених пунктах зникло цифрове ефірне мовлення.

Протягом останніх місяців росіяни завдали удару по готелю Kharkiv Palace, де поранили перекладачку ZDF. 10 січня росіяни вдарили по готелю Park, під час цього удару постраждали журналісти турецької агенції Анадолу, які там перебували. 23 січня під час удару по центру Харкова ушкодження дістала журналістка Медіагрупи “Накипіло”, яка поверталася додому з редакції. Також у цей же період постраждали офіси Українського радіо, “Суспільне. Харків” і ньюзрум медіагрупи “Об’єктив”.

Liked the article?
Help us be even more cool!