ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Знищений пропагандист Журавльов був одним з "російських туристів", що провокували бійки в Донецьку у 2014 році, – Казанський

Фото з Facebook-сторінки Дениса Казанського
Фото з Facebook-сторінки Дениса Казанського

Знищений 22 липня в Запорізькій області російський пропагандист Ростислав Журавльов був одним з “російських туристів”, які 2014 року під час проросійських мітингів у Донецьку нападали на правоохоронців та провокували бійки. Пізніше він вступив до лав бойовиків.

Про це ІМІ розповів журналіст із Донеччини Денис Казанський.

За його словами, “російські туристи” приїздили, щоб розхитувати ситуацію в місті, адже місцеві боялися відверто чинити беззаконня, до прикладу нападати на міліцію або битися.

“Тоді, скажімо так, для затравки, для того, щоб провокувати ці всі безлади, активно заїжджали, як їх тоді називали, “російські туристи”. Бо вони писали відверто у своїх соцмережах, що їдуть до України як туристи. І вони їхали. Тоді з Ростова приїхала ціла команда. Був у них такий, пам'ятаю, Прокопенко. Він приїжджав. Потім був такий судимий нацист Худяков. Він був судимий за знущання з мігрантів. І був оцей Журавльов”, – розповів Казанський.

Також він зазначив, що були й інші люди. Їх можна побачити на архівних фото. Вони були футбольними фанатами й носили шарфи російських футбольних клубів. Було одразу видно, що вони росіяни. 

“Ось такі загони приїжджали в Донецьк. Вони були якраз серед тих, хто налітав на міліцію, провокував бійки й першим вривався в цю облдержадміністрацію. А вже натовп пішов за ними, тому що натовп основний – це ж жінки, пенсіонери, звичайні люди. А самі бойовики приїжджали з Росії. У них було завдання спровокувати якесь насильство, кровопролиття. І цей Ростислав Журавльов був серед них”, – додав журналіст.

За його словами, коли 2014 року почалися бойові дії, Журавльов пішов як бойовик воювати зі зброєю й чинити насильство над жителями Донбасу, над громадянами України. 

Як повідомляв ІМІ, 24 липня Міжнародна і Європейська федерації журналістів та ЮНЕСКО поширили заяви, де назвали “журналістом” Ростислава Журавльова, який з 2014 року брав участь в агресії проти України. Організації закликали розслідувати загибель російського пропагандиста, працівника кремлівської інформагенції РИА Новости.

24 липня українські журналісти й медійні організації, учасники Медіаруху, закликали міжнародні організації не плутати журналістів із пропагандистами – активними учасниками російської агресії проти України.

22 липня російське пропагандистське агентство РИА Новости повідомило про знищення Ростислава Журавльова. Також там уточнили, що у 2014 році Журавльов воював у лавах окупантів проти української армії на Донеччині.

Того ж дня під час обстрілу в районі села Пʼятихатки Запорізької області дістали поранення фотокореспондент РИА Новости Костянтин Міхальчевський, кореспондент газети “Ізвестія” Роман Польшаков та його оператор Дмитро Шиков.  

Liked the article?
Help us be even more cool!