ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Зловмисники, яких підтримує уряд", спробували зламати пошту "Четвертої влади"

08.03.2023, 17:14

Невідомі намагалися зламати електронну пошту агенції журналістських розслідувань “Четверта влада”. Видання пов’язує це зі своєю професійною діяльністю. 

Про спробу зламу видання повідомило на своїй фейсбук-сторінці та розмістило повідомлення від служби безпеки Google. У ньому зазначено, що “зловмисники, яких підтримує уряд, намагалися викрасти пароль”. 

Фото – Четверта влада

“Як проконсультували нас фахівці з кібербезпеки, хтось із “хакерів на зарплаті” намагався зламати редакційну пошту. Очевидно, в когось наламалися доходи через мутні закупівлі. Ми навіть здогадуємося в кого”, – йдеться в дописі “Четвертої влади”. 

У коментарі ІМІ заступниця головного редактора “Четвертої влади” Антоніна Торбіч розповіла, що зламати пошту не вдалося. За її словами, вочевидь, пошту захистила двофакторка.

“Зламати не вдалося. Водночас коли ми побачили це сповіщення, то проконсультувалися з фахівцями з цифрової безпеки й учергове зробили низку кроків, щоб посилити захист редакційних мейлів”, – розповіла Антоніна.

Вона додала, що редакція однозначно пов’язує цю спробу зламу з журналістською діяльністю.

“Ми багато пишемо про зловживання високопосадовців різного рівня. З подібних матеріалів за останній місяць – і потенційні порушення управління Рівнеради під час закупівлі макаронів, і потенційні порушення Здолбунівської міськради під час закупівлі генераторів, і порушення обласного центру соцпослуг під час закупівлі цукерок, і про приховування Рівнерадою і прокуратурою інформації про службове житло прокурорам та домовленості із забудовником”, – зазначила вона.

Як повідомляв ІМІ, у січні невідомі створили у Facebook сторінку, де публікували звинувачення на адресу “Четвертої влади”. Медіа вважає це маніпуляціями, брехнею і плітками на тему публічних звітів редакції, а також помстою одного з колишніх міських голів.

Liked the article?
Help us be even more cool!