ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ZIK звільнив журналіста за суперечку з прихильником Порошенка

26.08.2017, 23:30
скріншот з відео

Телеканал ZIK звільнив журналіста Костянтина Лохвицького через інцидент, що стався 24 серпня під час “Ходи нескорених” на День Незалежності у Києві. Керівництво телеканалу вважає, що журналіст порушив професійні стандарти, вступивши в суперечку з одним із учасників ходи, що тримав плакат на підтримку президента Петра Порошенка. Про це повідомляється на сайті ZIK.

Як зазначає телеканал, Костянтин Лохвицький – колишній АТОвець, поранений під Іловайськом. На телеканалі ZIK працює буквально тиждень. Вихід людини з плакатом на підтримку Президента Петра Порошенка на “Ході нескорених” сприйняв як провокацію.

“Нам прикро за цей інцидент. Костянтин мав право продемонструвати своє ставлення, проте як громадянин, а не як журналіст при виконанні свої професійних обов’язків. Тому від імені телеканалу ZIK перепрошую за таку поведінку журналіста”, – прокоментував ситуацію генеральний директор медіа-холдингу ZIK Ігор Туркевич.

Канал наводить позицію Костянтина Лохвицького щодо інциденту: “Всі прекрасно розуміють, що ця людина вийшла, щоб спровокувати хлопців на “Ході нескорених”, але в неї не вийшло. Його прихильники сподівалися, що АТОшники почнуть бити людину з таким плакатом, але не так сталося як гадалося – хлопці стримались. Я, як атошник, журналіст, не міг не поставити цій людині декілька запитань. Оскільки людина почала мені “тикати” та хамити, я висловив свою думку в кадрі щодо відсутності честі, совісті, гідності та поваги до моїх загиблих побратимів, і таки маю право!”

Як повідомляє Zaxid.net, один з учасників “Ходи нескорених” вийшов з плакатом “Порошенко – наш Гетьман. Достойнішого немає!”, який практично відразу ж порвав інший учасник ходи. Натомість журналіст ZIK Котянтин Лохвицький вирішив розпитатися про мотиви прихильника Порошенка, але робив це у відверто агресивній манері.

“Ви маєте право (вийти з плакатом на підтримку президента), але не маєте поваги до цих хлопців (учасників “Ходи нескорених”). У вас немає честі, немає гідності”, - заявив Лохвицький.

Прихильником Порошенка на “Ході нескорених” виявився 55-річний чоловік з Тореза, Донецької області.

Відео - Мирослова Олешко
Liked the article?
Help us be even more cool!