ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ZIK заявив про напад на знімальну групу на Київщині

14.09.2017, 10:56

У селищі Чабани (Київська область) на засіданні селищної ради двоє невідомих напали на знімальну групу проекту “Житлоблуд” телеканалу ZIK. Чоловіки заважали роботі телекамер, били оператора по ногах і штовхали режисера. Інцидент стався 13 вересня, повідомляється на сайті ZIK.

Як повідомляє видання, усе це відбувалось на очах у заступника селищного голови Юрія Бондара, який замість того, щоб припинити хуліганство, почав ображати журналістку Анну Закутську.

За інформацією каналу, знімальна група приїхала у селищі під час підготовки чергового випуску програми. Там місцеві екологи збунтувались проти зведення забудовником ТОВ “Покровський двір” житлового комплексу поблизу річки Дніприк. Мовляв, вважають, що комплекс може нашкодити унікальній природі краю.

“Ще заздалегідь, дев’ять днів тому, ми написали запит у селищну раду, щоб вони надали нам коментар (тоді як, за законом, відповідь розпорядник інформації повинен надати не пізніше 5-ти днів з моменту отримання запиту – ред.). Йшлося про звичайні питання: що будується або ж чи законне виділення землі. Однак нас запевнили, що запит обробили та направили… чогось до Львова. Однак до нас ця відповідь так і не дійшла. Тож ми вирішили поїхати до Селищної ради та отримати коментар щодо цього будівництва”, – розповіла креативна продюсерка проекту Оксана Шав’як.

Як повідомляє канал, знімальна група зайшла до зали засідань, аби поставити свої запитання заступнику очільника Чабанів Юрію Бондару. "Однак місцева влада зустріла журналістів, м’яко кажучи, непривітно. Двоє невідомих, які були присутні на цих зборах, почали нахабно ображати телеканал ZIK, мовляв, журналісти взагалі невідомо чим займаються. Сам ж Юрій Бондар замість того, щоб припинити усе це, ще й почав ображати журналістку Анну Закутську, а згадані чоловіки заважали роботі телекамер, били оператора по ногах і штовхали режисера", - повідомляє канал.

“Аня намагалась все ж отримати коментар щодо забудови, яка нас цікавить, та у відповідь він лише ображав і запевняв, що за вказаною адресою жодного будівництва не відбувається”, – зазначила Оксана Шав’як.

Знімальна група викликала поліцію.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний так прокоментував цей інцидент: “Судячи з описаного постраждалими журналістами, могло мати місце завдання тілесних ушкоджень вказаним особам у зв'язку зі здійсненням ними їх законної професійної діяльності.

Окремо можна говорити про невиконання своїх обов'язків в рамках забезпечення громадського порядку та безпеки, а також і повноцінної гласності засідання з боку заступника очільника сільської ради”.

Liked the article?
Help us be even more cool!