ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Житомирська журналістка проводить розіграш своєї книжки за донати на дрон для ЗСУ

18.07.2024, 17:00
Оксана Трокоз

Житомирська журналістка Іванка Сивак пропонує своїм друзям у соцмережі розіграш своєї збірки авторських казок “Вони також мають душу або історії із перших вуст” за донат на дрон. 

Про це вона повідомила на своїй фейсбук-сторінці та розповіла деталі розіграшу представниці Інституту масової інформації в Житомирській області

Іванка записала відео, у якому розповіла, що виграти книжку можна за донат від 50 грн. Усі кошти надішле на купівлю дрона для Збройних сил України. Посилання на збір тут.

Іванка Сивак з книжкою, яку виставила на розіграш. Фото – фейсбук-сторінка Іванки Сивак

“Всі зібрані кошти підуть на Mavic 3T для підрозділу чоловіка Тетяни Хмель, колишньої редакторки телеканалу С-ТВ, де я зараз працюю. Все дуже просто: 50 гривень один лотерейний білет. Що більше лотерейних білетів, то більша можливість отримати книжку та наблизити нашу країну до перемоги, яку ми всі так сильно чекаємо. Від нас багато чого залежить, повірте”, – розповіла Іванка.

У коментарі представниці ІМІ журналістка розповіла про своє захоплення літературою та історію створення книжки.

“У лютому 2014-го я написала свій перший віршик про початок війни (такий дитячий і водночас емоційний). Тоді, в грудні, 10-річна я вийшла до Святого Миколая, щоб отримати цукерочку за віршик, його розповіла, розплакалась і мимохіть побачила, що плаче весь зал. Так у віці 10 років я почала писати. “Вони також мають душу, або Історії з перших вуст” – незвичайна книжечка, вона написана від імені різних предметів, які мене оточують постійно. Ці історії я писала протягом 2021–2022 року”, – розповіла журналістка.

У 2023 році Іванчину мрію здійснив її хлопець-військовослужбовець Юрій, надрукувавши маленький тираж книжки.

Книжка Іванки Сивак, яку вона розігрує. Фото – фейсбук-сторінка Іванки Сивак

У збірці є історії про мобільний телефон, його бурхливу діяльність і останні хвилини життя в пральній машинці; про кишеню з дірочками, яка завжди наповнена різноманітними дрібницями через звичку авторки не смітити на вулиці. 

Герой книжки фортепіано розповідає про сльози авторки під час занять та її обіцянку мамі продовжувати навчання до випускного класу, а постійно порожній гаманець розповідає про надмірну економію і водночас марнотратство його власниці. 

Від тривожної валізки читачі дізнаються історію про початок війни й момент, коли авторка змушена була тікати та відмовитися від своїх великих планів.

“Зараз фізично в мене п'ять примірників, один з яких я хочу розіграти. Благодійну лотерею проводжу вперше, це велика відповідальність, до того ж боюся, що реальність не відповідатиме моїм очікуванням. Кожен з нас має внести свою частинку в перемогу, тому я вирішила розіграти за донат щось від себе, щось дуже цінне і важливе. Війна торкнулася кожного, багато смертей, жертв війни, батько Юри зник безвісти на фронті, я на своїй шкірі відчувала, що означає “ракета поруч”, – розповідає журналістка.
Іванка зізнається, що збір вирішила провести, щоб підтримати колегу Тетяну Хмель, яка в травні розпочала збір для свого чоловіка. Але коли майже вся сума була зібрана, шахраї вкрали з картки гроші.

“З банки вкрали 139 500 гривень, які Тетяна збирала протягом трьох місяців. Це дуже жорстко і неприйнятно. Думала, як можу зарадити, потім згадала про книжечки, які припадають пилом. І вирішила, що щось-таки можу зробити”, – розповіла Іванка.

За п'ять днів Іванка вже зібрала понад 10 тис. грн, нині збір продовжується. Про результати розіграшу вона повідомить на своїй фейсбук-сторінці.

Нагадаємо, у липні шахраї вкрали в житомирської журналістки Тетяни Хмель 139 тис. грн, зібрані на дрон для свого чоловіка-військового. Доки правоохоронці та банк розслідують справу, друзі Тетяни продовжили збір.

Liked the article?
Help us be even more cool!