ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Житомирська поліція відкрила з початку року одну справу щодо нападу на журналістів

30.04.2021, 11:37
Фото речниці ГУНП в Житомирській області Алли Ващенко
Фото речниці ГУНП в Житомирській області Алли Ващенко

Поліція Житомирської області зареєструвала одне кримінальне провадження щодо перешкоджання роботі журналістів. 

Про це під час зустрічі з представницею ІМІ в Житомирській області повідомили керівник відділу захисту інтересів суспільства та держави ГУНП в Житомирській області, начальниця відділу дізнання ГУНП в області та старша слідча слідчого управління ГУНП в області Тетяна Левицька.

Зокрема, йдеться про напад на знімальну групу телеканалу СТБ, який стався 22 лютого. Тоді голова Вільської об'єднаної територіальної громади Петро Білий напав на знімальну групу соціального проєкту телеканалу СТБ “Один за всіх”, яка знімала матеріал про жорстоке поводження з дітьми в родині, що мешкає в громаді.

“За результатами розслідування протягом декількох тижнів ми оголосили про підозру старості Петру Віталійовичу Білому і цю справу передали до суду”, – зазначив начальник відділу захисту інтересів суспільства та держави ГУНП в Житомирській області.

За словами Тетяни Левицької, наразі в провадженні органів досудового розслідування ГУНП протягом поточного року перебуває три кримінальних провадження разом з випадком щодо нападу на журналістів СТБ. Другий випадок стосується погроз директорові ПП “Медіа Ресурс” Олександру Васильковському. Проте, додала представниця поліції, цього року за результатами слідчих дій і низки експертиз зазначене провадження було закрите за відсутністю ознак складу злочину. 

Ще одне провадження стосується спричинення тілесних ушкоджень Андрію Лактіонову в приміщенні Корольовського районного суду Житомира у 2018 році. “Воно було в провадженні Житомирського відділу поліції, потім прокуратурою Житомирської області воно було передане до слідчого управління СБУ, і цього року прокуратура області визначила підслідність за слідчим управлінням”, – розповіла старша слідча слідчого управління ГУНП в області Тетяна Левицька.

Керівник відділу інтересів суспільства та держави закликав журналістів  не замовчувати випадків порушення їхніх прав.

“Ми щодня моніторимо соціальні мережі, ЗМІ та інші джерела щодо порушення прав журналістів. Якщо ми отримуємо якусь таку інформацію, то одразу приєднуємося до її розслідування”, – зазначив він.

Liked the article?
Help us be even more cool!