ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Житомирська облрада просить владу не скорочувати ефірного часу Суспільного

06.03.2020, 11:24
Фото – фейсбук UA:Суспільне
Фото – фейсбук UA:Суспільне

Депутати Житомирської облради підтримали звернення до Президента, Кабінету Міністрів, Нацради з питань телебачення і радіомовлення та наглядової ради ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" щодо недопущення скорочення часу Суспільного мовника в регіонах. Звернення ухвалили 5 березня на сесії облради, повідомляє Укрінформ.

"Звертаємося з проханням посприяти у вирішенні питання запобігання скороченню обсягів регіонального телевізійного та радіомовлення на Суспільному мовнику та збереження в повному обсязі діяльності регіональних філій теле- та радіомовлення", – йдеться в документі.

Зазначається, що у 2018 році виробництво щоденного власного контенту скоротили до 3 год. 5 хв. на телеканалі "UA:Житомир" та 3 год. 10 хв. на радіо "Житомирська хвиля". На сьогодні керівники UA:Суспільного зменшили виробництво телевізійних та радіопрограм до 1 год. та 1,5 год. відповідно, з яких лише частина буде заповнена власним контентом.

В облраді вважають, що однієї години мовлення недостатньо для всебічного висвітлення життя Житомирщини.

"Північні райони Житомирської області межують із Білоруссю, де транслюються проросійські білоруські телеканали і радіо, а також здійснюється мовлення країни-агресора. Саме тому існування регіональних ЗМІ на території нашої області – це питання національної безпеки України", – наголосили депутати.

Як повідомляв ІМІ, 28 лютого Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) і правління Суспільного вирішили провести публічне обговорення впровадження нової концепції регіонального мовлення, на яке запросять керівників комітетів захисту Суспільного в регіонах.

У дев’яти філіях НСТУ 25 і 26 лютого відбулася всеукраїнська акція на підтримку регіонального суспільного телебачення і радіо під назвою "Інформаційна година". Акції на підтримку Суспільного відбулися в Запоріжжі, Житомирі, Миколаєві, Херсоні, Луцьку, Ужгороді, Рівному, Кропивницькому та Івано-Франківську.

Учасники акції вимагали не зменшувати регіонального мовлення на Суспільному до однієї години на добу. У деяких філіях до протестувальників вийшли менеджери, просили не маніпулювати і запевнили, що телевізійний і радійний контенти буде збільшено до чотирьох годин на добу.

Liked the article?
Help us be even more cool!