ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кропивницькому відбулась акція на підтримку регіонального мовлення

26.02.2020, 15:21
Фото – gre4ka.info
Фото – gre4ka.info

У Кропивницькому сьогодні під будівлею телерадіокомпанії "UA:Кропивницький" відбулась акція підтримки регіонального мовника, повідомляє "Гречка".

Біля будівлі зібралися журналісти, громадські діячі, депутати, атовці, представники профспілок, працівники Суспільного. 

За словами організаторів акції, дії керівництва НСТУ в результаті можуть призвести до повної ліквідації місцевого телебачення і радіо. Мовиться про плани обмежити виробництво власного контенту до години на добу для телебачення і півтори години для радіо.

“Час трансляції з шести годин скорочується до трьох з половиною годин власного виробництва”, – зазначила журналістка, очільниця комітету порятунку Суспільного в регіоні Олена Горобець.

За її словами, йдеться, зокрема, про закриття ранкового шоу, натомість пропонується його міжрегіональний формат. Однак, скільки часу буде виділено для Кропивницького і області, – під питанням.

Олена Горобець зазначила, що київське керівництво запевняє, що наразі не мовиться про скорочення, але є підстави не довіряти цьому.

Тому регіональна філія телерадіокомпанії ініціює діалог із цього приводу.

"Діалог, щоб нас почули. Ми бачимо ризики і хочемо, щоб їх почуло київське керівництво", – сказала Горобець. 

Присутні виступили за роботу саме регіонального мовника і збереження регіонального контенту.

На акцію підтримки прийшли з плакатами: "Ні – зменшенню регіонального мовлення!", "Ми проти централізації Суспільного", "Захистити Суспільне", "Суспільному регіонів потрібен власний контент".

Навіть принесли зів'ялі квіти як символ можливого занепаду регіонального мовника.

Як повідомляв ІМІ, 25 лютого біля приміщень восьми телерадіокомпаній регіональних Суспільних мовників відбулася всеукраїнська акція на підтримку регіонального суспільного телебачення і радіо під назвою "Інформаційна година". Акції на підтримку Суспільного відбулися в Запоріжжі, Житомирі, Миколаєві, Херсоні, Луцьку, Ужгороді, Рівному та Івано-Франківську.

Учасники акції вимагали не зменшувати регіонального мовлення на Суспільному до однієї години на добу. У деяких філіях до протестувальників вийшли менеджери, просили не маніпулювати і запевнили, що телевізійний і радійний контенти буде збільшено до чотирьох годин на добу.

Нагадаємо, у грудні 2019 року в НСТУ розробили Концепцію регіонального мовлення ПАТ "НСТУ" на 2020–2021 роки. 

Згідно з концепцією, із вересня 2020 року філії НСТУ вироблятимуть одну годину власного контенту і дві з половиною – міжрегіонального, заради якого філії об'єднуватимуть зусилля. Частина проєктів на регіональних телеканалах виходитиме від сторонніх виробників. Решта контенту буде загальноукраїнського масштабу.

Ранкову програму в кожній філії планують закрити, натомість хочуть виробляти одне велике ранкове шоу для всіх регіонів. Усі філії долучатимуться до його виробництва.

Нова радійна концепція передбачає в ефірі Українського радіо два відрізки регіонального радіо о 12:10 і 17:10 тривалістю 1 година 40 хвилин сумарно, але лише в будні. У вихідні регіони мовчатимуть. Було і поки є в будні чотири відрізки тривалістю 3 години 10 хвилин на добу, у вихідні три відрізки. Надалі планують збільшити кількість контенту про регіони на Українському радіо, до виробництва якого залучатимуть регіональних журналістів та експертів. 

Менеджери НСТУ зазначають, що кількість регіонального мовлення на Суспільному не зменшиться, а зросте.

У січні із Центральної дирекції НСТУ до філій передали новий штатний розпис, у якому зазначено на 44% менше штатних одиниць, ніж сьогодні працює в регіонах (зараз у 23 філіях працюють 1 950 осіб). Працівників НСТУ станом на 25 лютого не повідомили про скорочення.

Liked the article?
Help us be even more cool!