ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Жителя Харківщини засудили до 5 років тюрми за заклики до ракетних ударів по Україні

30.05.2023, 18:00
Фото - Харківська обласна прокуратура
Фото - Харківська обласна прокуратура

Красноградський районний суд Харківської області визнав винним 42-річного чоловіка у розповсюдженні матеріалів із закликами до зміни меж території або державного кордону України, виправдовуванні російської збройної агресії та глорифіції військових РФ. Суд оголосив йому вирок - 5 років позбавлення волі, повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Прокурори у суді довели, що у червні минулого року охоронець лікарні з міста Красноград за гроші на замовлення російського представника погодився створити пропагандистський вебсайт.

"Інтернет-агітатор поширював на вказаному сайті матеріали на підтримку проведення так званої "спеціальної військової операції" та антиукраїнський контент, направлений на розпалювання національної ворожнечі. Зокрема, в опублікованих статтях йшлося про "подвиги российских военных", "героев спецоперации" та обстановку на "фронте Новороссии", - зазначили у прокуратурі.

Крім того, у поширених матеріалах містились звернення до військово-політичного командування РФ із закликами до ракетних ударів по території України, а також висловлювання щодо визнання правомірною діяльності представників окупаційної адміністрації.

Правоохоронці затримали чоловіка на початку листопада 2022 року. У судовому засіданні він зазначив, що отримав гроші на електронний гаманець, але вивести їх так і не зміг.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України затримала мешканця деокупованого Лимана (Донеччина), який виявився інформатором головного управління генерального штабу ЗС РФ та передавав через соцмережу “Одноклассники” розвіддані про Сили оборони на Донбасі.

Liked the article?
Help us be even more cool!