ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Затримано інформатора ГРУ, який через “Одноклассники” передавав розвіддані про Сили оборони на Донбасі

30.05.2023, 11:37
Фото - СБУ
Фото - СБУ

Служба безпеки України затримала мешканця деокупованого Лимана (Донеччина), який виявився інформатором головного управління генерального штабу ЗС РФ та передавав через соцмережу “Одноклассники” розвіддані про Сили оборони на Донбасі.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними СБУ, завербований мешканець Лимана збирав для окупантів розвіддані про місця дислокації та шляхи переміщення Сил оборони в районах Слов’янська, Лиману та Миколаївки.

Особливу увагу приділяв маршрутам руху українських військових колон, які переправлялись через р. Сіверський Донець у напрямку Бахмута. Також інформатор передавав агресору координати місцевих заводів та залізничної інфраструктури.

Як зазначає СБУ, розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки повітряних ударів по українських об’єктах, у тому числі із використанням дронів.

Для передачі розвідданих інформатор перебував “на зв’язку” з розвідником штурмового батальйону спецназу ГРУ та навідником танкової роти ворожої тактичної групи “Купол”.

Фігуранту повідомили про підозру за вчинений злочин, він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Liked the article?
Help us be even more cool!