ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Жительку Черкас, яка фотографувала наслідки обстрілу і чекала росіян, засудили до п'яти з половиною років

24.04.2024, 10:20
Єлєна Щепак

Жительку міста Черкаси засудили до п'яти з половиною років позбавлення волі за несанкціоноване поширення інформації про розташування та рух Збройних сил, а також виправдовування збройної агресії Росії проти України. 

Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури. 

Окрім того, в неї буде конфісковане все майно, яке належить їй на правах власності, зокрема квартира в обласному центрі.

Засуджена мешканка Черкас. Фото – 18000 

Прокурор у суді довів, що 62-річна жінка збирала та поширювала дані про розташування і кількість військовослужбовців та військової техніки в Черкасах. Окрім того, вона збирала інформацію про результати ракетних ударів по місцевій інфраструктурі.

У вересні-жовтні 2023 року в телефонних розмовах зі своїми знайомими жінка виправдовувала російську агресію проти України та очікувала приходу окупантів до влади. За даними слідства, вона хотіла, щоб до Черкас швидше зайшли російські війська, і порівнювала українців з фашистами, яких потрібно знищувати.

Під час обшуку в неї вилучили мобільний телефон, символіку держави-агресора та футболку з проросійським гаслом. Упродовж судового розгляду черкащанка була під вартою.

За даними місцевого медіа “18000”, йдеться про Людмилу Броздніченко. Жінка збирала інформацію про наслідки авіаудару по Черкасах 21 вересня 2023 року. Тоді уламки ракети влучили в будівлю готелю в центрі міста. Унаслідок атаки постраждали 11 людей, 13 евакуювали. 

Вилучені у фігурантки речі. Фото Черкаської обласної прокуратури

Після ракетного удару Броздніченко зробила приховані фото пошкодженої будівлі та переслала їх своєму спільнику, громадянину РФ, який проживав у Києві. За даними Служби безпеки України, після отримання “звіту” з додатковими відомостями щодо наслідків ураження киянин намагався виїхати до Росії. Поїздку планував через територію ЄС як особа непризовного віку. Втім, співробітники СБУ викрили плани зловмисника і затримали його після того, як він уже придбав квитки до однієї з європейських країн. СБУ повідомила про затримання спільників у листопаді 2023 року. 

Нагадаємо, Луганська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно керівниці підрозділу російської “Юнармії” на окупованій території Луганської області. Її судитимуть за фактом колабораційної діяльності, а також за порушення законів та звичаїв війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!