ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Жителька Миколаївщини отримала три роки іспитового терміну за пропаганду окупантів

31.01.2023, 17:02
Фото – mi100.info
Фото – mi100.info

Суд за згодою з прокуратурою призначив три роки іспитового терміну 20-річній жительці Миколаївської області за пропаганду окупантів.

Про це йдеться у вироку Добровеличківського районного суду Кіровоградської області.

Представник силових органів РФ зв'язався з нею та просив за гроші надати інформацію про розміщення ЗСУ. Засуджена сказала, що не може надати точних координат військовослужбовців, але назвала певне місце і приблизну кількість військовослужбовців там.

Також на одному з відео вона повторювала багато разів “слава росії”, на іншому – вихваляла президента РФ Володимира Путіна, який нібито “підняв країну з колін”. Ще жінка намалювала помадою собі на лобі літеру Z, що використовується військами держави-агресора для ідентифікації власних сил, і опублікувала це фото в соцмережах.

Дії дівчини кваліфікували за частиною 2 статті 436-2 Кримінального кодексу України (“Виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників”).

У серпні вона уклала з прокурором угоду про визнання винуватості в скоєнні злочину. Сторони узгодили покарання – три роки позбавлення волі без конфіскації майна та з одночасним звільненням із в’язниці з призначенням іспитового строку.

Суд погодив цю угоду і призначив обумовлене покарання. Також засуджена має заплатити державі 500 гривень за залучення фахівця.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України повідомила про підозри російським військовим, яких вважає причетними до знищення радіотелевізійної передавальної станції Харків.

Liked the article?
Help us be even more cool!