ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру російським військовим за бомбардування телевежі в Харкові

31.01.2023, 16:48
Фото – mediasat.info
Фото – mediasat.info

Служба безпеки України повідомила про підозри російським військовим, яких вважає причетними до знищення радіотелевізійної передавальної станції Харків, повідомляє Судовий репортер.

Бомбардували росіяни телевежу Харкова 6 березня 2022 року вісьмома авіабомбами загальним тротиловим еквівалентом 2 тонни 400 кілограмів. Об’єкт не мав воєнного значення і був виключно цивільним. Станція забезпечувала телефонний зв’язок, роботу системи сповіщення і трансляцію радіотелепрограм.

За версією слідства, наказ на знищення телевежі віддав генерал-майор Олег Маковецький, якого призначили командувачем 6 армії військово-повітряних сил та протиповітряної оборони Західного військового округу Збройних сил РФ.

Наказ виконав Олексій Лобода – командир військової частини 45117 (бомбардувального авіаційного полку 6 армії).

Лобода довів це розпорядження до льотчиків Криштопа М.С. і Євгенія Корольова, штурманів Артема Норіна та Ігоря Шагіахметова. У такому складі росіяни вилетіли двома літаками, перетнувши кордон України, і скинули бомби.

Телевежа зазнала ушкоджень, через які подальша її безпечна експлуатація стала неможлива. Збитків зазнали компанії “Лайфсел”, “Київстар” та “ВФ Україна”.

Як повідомляв ІМІ, 2 березня 2022 року російські війська стріляли по телевізійній вежі в Харкові на вул. Дерев’янка, 1-А.

Цього ж дня правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Liked the article?
Help us be even more cool!