ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Жителька Хмельниччини отримала умовний термін за заперечення збройної агресії Росії

27.08.2024, 10:18
Альона Береза

Хмельницький міськрайонний суд призначив півтора року іспитового строку для жительки Хмельниччини, визнавши винною в запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України (ч. 1 статті 436-2 КК України).

Про це йдеться в рішенні Хмельницького міськрайонного суду від 13 серпня 2024 року.

Умовний термін жінка отримала, оскільки пішла на угоду зі слідством та “беззастережно і повністю” визнала свою провину.

У рішенні суду зазначається, що обвинувачена – громадянка України та уродженка села Стрєтєнка Дальнєреченського району Приморського краю РРФСР. Вона “у категоричній формі заперечувала причетність військовослужбовців Російської Федерації до обстрілів українських міст, виправдовувала знищення військами Російської Федерації готелю в місті Одеса та об’єктів цивільної інфраструктури”. 

За версією слідства, жінка в такий спосіб заперечувала та виправдовувала збройну агресію РФ проти України, розпочату 2014 року.

До прикладу, вона у дворі будинку та у квартирі говорила:

“Що робиться в Миколаєві? Не бачила, не бачила я... я там не жила. / з чим? В Одесі? / мало зробили... потому что там нацисти були, бл*ть”.

Водночас, ідеться в рішенні суду, обвинувачена усвідомлювала, що після висловлювання вказаних реплік їх почули працівники управління патрульної поліції в Хмельницькій області та мешканці багатоповерхового будинку.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості обвинуваченої та призначив їй покарання у вигляді одного року й шести місяців позбавлення волі, водночас звільнивши жінку від відбування покарання з випробуванням і встановивши їй іспитовий строк на такий самий термін.

Засуджена впродовж півтора року має: 

  • періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання; 
  • не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Вона також може оскаржити вирок.

Як повідомляв ІМІ, жителька міста Дунаївці (Хмельницька область) публічно заперечувала в інтернеті збройну агресію РФ проти України, за що суд позбавив її права на 10 років обіймати організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські посади.

Liked the article?
Help us be even more cool!