ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За заперечення війни мешканку Хмельниччини позбавили права на 10 років обіймати певні посади

09.08.2024, 10:00
Альона Береза

Мешканка міста Дунаївці (Хмельницька область) публічно заперечувала в інтернеті збройну агресію РФ проти України, за що суд позбавив її права на 10 років обіймати організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські посади.

Таке рішення ухвалив Дунаєвецький районний суд Хмельницької області 2 серпня 2024 року, затвердивши укладення угоди про визнання винуватості між обвинуваченою та прокурором відділу за додержанням законів регіональним органом безпеки Хмельницької обласної прокуратури.

Суд визнав жінку винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність / публічне заперечення громадянином України вчинення збройної агресії проти України).

У судовому рішенні йдеться, що обвинувачена, громадянка України та уродженка міста Дунаївці, була обізнана про розпочату у 2014 році військову агресію РФ проти України та про введення на території України воєнного стану. Наприкінці січня 2024 року жінка під час спілкування з невстановленою особою в інтернеті на сервісі відеочату публічно заперечувала вчинення збройної агресії проти України. Це проявилося в таких висловлюваннях:

  • “Я люблю вас! Вы мои родные, дорогие!”
  • “Кисенька, вы ничем не виноваты, так же как и мы не виноваты, это наша всё власть виновата, всё будет хорошо, поверьте, скоро, скоро, немножечко ещё потерпите, и всегда мы были и будем вместе!”
  • “Поверьте... Украина и Россия всегда были и будут вместе!”
  • “Поверьте, много людей за мир, чтобы мы жили вместе, как жили Белоруссия, Украина, Россия!” 

Вирок суду може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду протягом 30 днів із дня його проголошення.

Як повідомляв ІМІ, раніше Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України) співробітниці окупаційного “міністерства цифрового розвитку, зв’язку та масових комунікацій ЛНР”.

Liked the article?
Help us be even more cool!