ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти на тренінгу ІМІ з безпеки вчаться зупиняти кровотечі та евакуювати поранених (фото, відео)

15.07.2021, 14:12
Фото – Ірина Земляна
Фото – Ірина Земляна

У Києві другий день триває тренінг ІМІ для журналістів “Безпека в зоні бойових дій”. Сьогодні навчання відбувається на полігоні, де учасники відпрацьовують надання домедичної допомоги та проходять стрес-тести.

За словами тренерки ІМІ з безпеки для журналістів Ірини Земляної, журналісти тренуються накладати джгути та турнікети, тампонувати рани, накладати тиснучі пов'язки для зупинення критичних кровотеч. Крім того, медійники відпрацьовують методи евакуації поранених.

“Нарешті ми знову проводимо тренінги з безпеки. Вони дуже важливі, адже згідно міжнародних стандартів, знання потрібно оновлювати кожні три роки. Тому на тренінгу як журналісти, що давно працюють в зоні бойових дій, так і молоді журналісти, які прийшли в професію нещодавно”, - сказала Ірина Земляна.

Нагадаємо, тренінг триває з 14 до 16 липня включно.

Крім того, до 19 липня триває реєстрація на триденний тренінг в Одесі з безпеки для журналістів та фрілансерів, що висвітлюють події в зонах бойових дій. Навчання проходитимуть у конференц-залі та на полігоні, де учасники та відпрацюють засвоєні навички та пройдуть стрес-тести.

Тренінг відбудеться 3–5 серпня 2021 року в Одесі. До участі запрошуються медійники, які мають досвід роботи в зонах бойових дій та журналісти, які збираються працювати на війні.

Організатори забезпечують учасникам тренінгу харчування та проїзд до полігону. 

Тренінги проводитимуться завдяки підтримці американського народу, що була надана через проєкт USAID "Медійна програма в Україні", який виконується міжнародною організацією Internews Network. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю ГО "Інститут масової інформації" та необов’язково відбиває думку USAID, уряду США та Internews Network.

Liked the article?
Help us be even more cool!