ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти Анадолу шоковані зухвалістю росіян і кажуть, що в готелі жодних військових не було

Журналісти турецького інформаційного агентства Анадолу, які отримали поранення внаслідок російського обстрілу готелю “Парк” у Харкові, заявили, що шоковані зухвалістю росіян, оскільки цей об’єкт повністю цивільний і жодних військових там не було.

Про це журналіст Давіт Качкачішвілі та фотографка Озге Еліф Кізіл турецького інформагентства Анадолу розповіли харківським слідчим, повідомив начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов 

Як зазначив Болвінов, турецькі кореспонденти розповіли, що дивом вижили під час ракетної атаки. Журналісти вже не вперше зупинялися в готелі, який атакували росіяни. Вони працюють у Харківській області та фіксують воєнні злочини російської армії. Цього разу приїхали 6 січня. 

Під час російської атаки обоє були у своїх номерах на другому поверсі. 

Давіт Качкачішвілі розповів слідчому, що відчув страшний вибух, потім ще один, полетіло скло. 

“Уламками скла мені пошкодило руку. І я одразу вибіг на вулицю. Дуже злякався за свою колегу, вона була в сусідньому номері. Це зухвала атака на звичайний готель, ми завжди там зупинялися під час відряджень, це майже середмістя, і ми не очікували, що росіяни можуть вдарити по ньому. Жодних військових там не було”, – розповів журналіст.

Фотографка Озге Еліф Кізіл розповіла, що почула гучний вибух, далі вона перебувала в шоковому стані.

“Здійнявся пил, було нічого не видно. Я перебувала в такому стані, що майже нічого не розуміла, не розуміла, що відбувається. Я була в шоковому стані, в мене полетіли уламки. Коли вибігла на вулицю, побачила там свого колегу із закривавленою рукою”, – розповіла вона.

Службовий автомобіль, на якому журналісти їздили Харківською областю та знімали наслідки російських атак, був припаркований біля готелю і також пошкоджений унаслідок вибуху. 

Журналісти зауважили, що готель повністю цивільний і цього разу вони побачили, як “воюють” росіяни, на власні очі.

Як повідомляв ІМІ, 10 січня під час російського обстрілу харківського готелю “Парк” дістали поранення журналіст Давіт Качкачішвілі та фотографка Озге Еліф Кізіл турецького інформаційного агентства Анадолу. Також було знищено авто команди.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що росіяни обстріляли готель двома ракетами С-300.

Поліція розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимир Тимошко повідомив, що Росія вдарила по готелю в Харкові цілеспрямовано, всі потерпілі є цивільними. Він зазначив, що готель використовували здебільшого іноземні журналісти.

“У цьому готелі ніколи військові не жили, це знає майже весь Харків. Цей готель використовувався журналістами. Це був загальновідомий факт. На момент удару в готелі перебували іноземні журналісти, зокрема з Туреччини. Тому я вважаю, що цей удар РФ здійснила саме по ЗМІ”, – сказав Тимошко.

ІМІ веде моніторинг злочинів Росії проти медіа та журналістів в Україні. За рік і десять місяців з початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла 548 злочинів проти журналістів та медіа в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!