ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістом року за версією "Репортерів без кордонів" став Томаш Пайтек з Польщі

08.11.2017, 11:17
Томаш Пайтек, фото - Zumapress/Укрінформ

Журналістом 2017 року за версією “Репортерів без кордонів” став польський журналіст Томаш Пайтек, який звинуватив міністра оборони Антонія Мацеревича в тому, що він бере участь у незаконній торгівлі зброєю з Росією, повідомляє Укрінформ.

Нагородження відбулося ввечері 7 листопада, в одному з найстаріших кінотеатрів Європи “Одіссей” у Страсбурзі.

“Книга Томаша Пайтека “Мацеревич та його секрети” проливає світло на відносини міністра з російськими розвідками. За оприлюднення цієї інформації Пайтеку загрожує три роки ув’язнення”, - повідомили на телеканалі TV5MONDE, який виступив партнером нагородження цього року.

Сайтом року за версією “Репортерів без кордонів” став незалежний турецький сайт новин Medyascope.

“Medyascope надає можливість висловитися журналістам та блогерам, яких переслідують, за допомогою живих відео та підкастів, а також дає можливість публічно обговорювати теми, які офіційно затиснуті в Туреччині”, - повідомили “Репортери без кордонів”.

У свою чергу, фотограф та блогер з Ірану Сохейл Арабі отримав винагороду як громадський журналіст, який за критику уряду та ісламських канонів у Фейсбуку перебуває у в’язниці з 2013 року.

Нагадаємо, “Репортери без кордонів” щороку відзначають журналістів, медіа та громадянських журналістів, які внесли видатний внесок у просування чи захист свободи преси.

Liked the article?
Help us be even more cool!