ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістку TUT.BY, яка написала про загиблого мінчанина, засудили до пів року колонії

03.03.2021, 10:34
Фото – naviny.media
Фото – naviny.media

2 березня суд Московського району Мінська засудив до шести місяців колонії та штрафу журналістку TUT.BY Катерину Борисевич, яка написала матеріал про загиблого мінчанина Романа Бондаренка, повідомляє TUT.BY.

Також суд засудив лікаря швидкої допомоги Артема Сорокіна – до двох років позбавлення волі з відстроченням на рік і штрафу.

Суд визнав їх винними в “розголошенні лікарської таємниці, що спричинило тяжкі наслідки”, щодо смерті Романа Бондаренка.

Сорокіна звільнили в залі суду, Борисевич залишається під вартою. Процес відбувся в закритому режимі.

Як повідомляв ІМІ, 19 листопада 2020 року в Мінську (Білорусь) затримали журналістку порталу TUT.BY Катерину Борисевич, яка готувала матеріал про загиблого мінчанина Романа Бондаренка.

Також правоохоронці відкрили кримінальну справу щодо лікаря швидкої допомоги Артема Сорокіна та журналістки за фактами “розкриття лікарської таємниці, яке призвело до тяжких наслідків”. Ідеться про результати медичного огляду Романа Бондаренка, який помер після викрадення й побиття.

Результати медичного огляду Бондаренка, який уперше опублікував TUT.BY, підтверджують, що він прибув до мінської швидкої допомоги абсолютно тверезим – усупереч версії, висловленій владою та особисто Олександром Лукашенком.

Житель Мінська Роман Бондаренко був жорстоко побитий увечері 11 листопада 2020 року і помер у лікарні наступного дня. Загибель Бондаренка спричинила масове обурення, марш його пам’яті 15 листопада в Мінську був розігнаний владою.

9 грудня 2020 року суд Центрального району Мінська залишив під вартою журналістку порталу TUT.BY Катерину Борисевич, яка написала матеріал про загиблого мінчанина Романа Бондаренка.

Liked the article?
Help us be even more cool!