ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд залишив під вартою журналістку TUT.BY, яка написала про загиблого мінчанина

09.12.2020, 15:25
Фото – naviny.media
Фото – naviny.media

Суд Центрального району Мінська залишив під вартою журналістку порталу TUT.BY Катерину Борисевич, яка написала матеріал про загиблого мінчанина Романа Бондаренка, повідомляє TUT.BY.

9 грудня суд розглянув скаргу захисника Катерини Борисевич на взяття її під варту. Суддя Тетяна Оковитая постановила залишити скаргу без задоволення. Таким чином, журналістка залишається в СІЗО.

Журналістці та лікарю Артему Сорокіну, які проходять обвинуваченими в справі про розголошення медичної таємниці, обрали найсуворішу міру запобіжного заходу попри те, що в них є неповнолітні діти. Катерина одна виховує доньку. 

Точний термін обраного запобіжного заходу невідомий, оскільки з адвокатів узяли підписку про нерозголошення. Видання припускає, що йдеться про два місяці, тобто до 19 січня 2021 року.

Розгляд скарги проходив у закритому режимі. Публічно оголошено тільки рішення, саму Катерину до суду не доставили, і на оприлюднення навіть не під'єднали її через скайп. 

Як повідомляв ІМІ, 19 листопада в Мінську (Білорусь) затримали журналістку порталу TUT.BY Катерину Борисевич, яка готувала матеріал про загиблого мінчанина Романа Бондаренка.

Генеральна прокуратура Білорусі повідомила про відкриття кримінальної справи щодо лікаря лікарні швидкої допомоги та “іншої особи” за фактами “розкриття лікарської таємниці, яке призвело до тяжких наслідків”. Ідеться про результати медичного огляду Романа Бондаренка, який помер після викрадення й побиття.

Результати медичного огляду Бондаренка, який уперше опублікував TUT.BY, підтверджують, що він прибув до мінської швидкої допомоги абсолютно тверезим – усупереч версії, висловленій владою та особисто Олександром Лукашенком.

Житель Мінська Роман Бондаренко був жорстоко побитий увечері 11 листопада і помер у лікарні наступного дня. Загибель Бондаренка спричинила масове обурення, марш його пам’яті 15 листопада в Мінську був розігнаний владою.

Liked the article?
Help us be even more cool!