ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка з Луцька потерпає через дзвінки на номер, розміщений в оголошеннях про купівлю овочів

09.10.2017, 15:41
Фото - Фейсбук Ірини Мусій

Невідомий чоловік розмістив в рівненських газетах “Рівне експрес” та “Рівне вечірнє” оголошення про купівлю овочів, вказавши номер мобільного телефона луцької журналістки Ірини Мусій (Аріна Крапка). Тепер на номер журналістки регулярно телефонують люди з пропозицією продажу. Про це Ірина Мусій розповіла ІМІ.

В редакції газети “Рівне експрес” Ірині Мусій повідомили, що людина, яка приймала оголошення зауважила, що цей чоловік є новим клієнтом і раніше його не бачили при прийомі оголошень.

“Як розповіли мені в редакції “Рівне експрес”, до них прийшов невідомий чоловік і попросив розмістити оголошення. Він написав ім'я Ірина, тобто моє ім'я, і мій номер телефону, тобто виходить, що чоловік не помилився цифрою, а спеціально це зробив. Як сказали в редакції, раніше його не бачили. А туди зазвичай із подібними оголошеннями приходять постійні клієнти”, - розповіла Ірина, додавши, що розмістив оголошення на два тижні.

В редакції газети, коли дізналися, що це номер Ірини Мусій, то зняли з наступного номеру газети.

Дану ситуацію Ірина пов’язує зі своєю журналістською діяльністю. За її словами, вона розслідувала тему про те, хто розмістив на сайті “Під прицілом” фото відомих у місті жінок – журналісток, редакторок, ґендерних активісток, політикинь, громадських діячок у вигляді оголених моделей журналу “Плейбой”. Під час цього розслідування журналістка телефонувала в редакцію “Під прицілом”, партію “Укроп”.

Ірина Мусій вважає, що її номер розмістили в оголошення саме для того, аби “я припинила дзвонити до них за коментарями”.

“Звісно, я могла б це пов'язувати з іншими людьми, але наразі в мене конфліктів ні з ким немає. І конфлікти часто бувають лише пов'язані із професійною діяльністю. Також щодо інших тем, бурштинових наприклад, то навіть якщо і там можуть бути вороги, то цим людям точно не відоме моє ім'я, а тим більше номер телефону. І давно я там теж не була", - сказала вона.

Оголошення, яке було розміщено у газетах. Фото надане Іриною Мусій
Оголошення, яке було надруковане в газетах. Фото надане Іриною Мусій

Як повідомляв ІМІ, 28 вересня луцьке видання “Під прицілом” надрукувало фото відомих у місті жінок – журналісток, редакторок, ґендерних активісток, політикинь, громадських діячок у вигляді оголених моделей журналу “Плейбой”, зробивши колаж із фото облич жінок та обкладинок журналу. Публікація супроводжувалась сексистським текстом, спрямованим проти феміністок всього світу та презентації у луцькій медіа-кав’ярні моніторингу щодо дотримання ґендерного балансу у волинських виданнях, відсутності стереотипного і сексистського контенту.

Серед жінок, які потрапили у колажі, не лише організаторки заходу Богдана Стельмах та Аріна Крапка, не лише блогерки та журналістки, які позиціонують себе як феміністки, а й депутатка міської ради Юлія Вусенко, депутатка Волинської облради Людмила Кирда, голова курортного комплекса “Ріксос Прикарпаття” Олена Палагута, очільниця відділу інформаційної політики обладміністрації Світлана Головачук, головна редакторка інтернет-видання Волинський інформаційний портал Ольга Зейлик та інші.

2 жовтня видання “Під прицілом” змінило контент цієї публікації, розмістивши замість фотоколажів результати моніторингу щодо дотримання гендерних стандартів, які були презентовані у Луцьку.

Видання “Під прицілом” належить голові облради Ігорю Палиці.

30 травня у соцмережі Фейсбук почали поширювати спеціальне змонтоване відео, яке дискредитує луцьку журналістку Аріну Крапку (Ірину Мусій), яка на той час судилася з фондом Ігоря Палиці “Тільки разом” через ненадання інформації на запит.

Liked the article?
Help us be even more cool!