ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка, яка виграла суд у НСТУ, передала поліції заяву про невиконання рішення суду

30.09.2019, 10:55
Фото – Надія Труш
Фото – Надія Труш

Журналістка Олена Вахницька, яка отримала ухвалу апеляційного суду щодо її поновлення на посаді в полтавській філії НСТУ “UA:Полтава”, у присутності поліції передала заяву про невиконання рішення суду. Про це повідомляє представниця ІМІ в Полтавській області. 

За словами журналістки, полтавська філія ПАТ “НСТУ” відмовляється виконувати рішення суду.

“З моменту отримання рішення апеляційного суду, який визнав моє звільнення незаконним, поновитися на посаді не можу. Не раз писала заяви керівництву телерадіокомпанії про своє поновлення, але рішення немає жодного. Тому подаю заяву в поліцію про відкриття кримінального провадження проти посадових осіб, які не виконують рішення суду. Згідно зі статутом, звільняє і приймає на роботу менеджер філії. Мені заявили, що оскільки я судилася із ПАТ “НСТУ”, то і вимагати виконання рішення суду повинна в установи, а не від менеджера, тобто керівника філії”, – зазначила Олена Вахницька.

Із позицією журналістки не погоджується керівництво філії НСТУ “UA:Полтава”. У присутності поліції, яку викликала Олена Вахницька, менеджер філії Ігор Сазонов та продюсерка Ольга Журавльова пояснили, що філія не є відповідачем у справі і керівництво полтавської філії не має повноважень, згідно з довіреністю, щоб проводити процедуру.

Юристка філії додала, що філія не уповноважена вносити зміни в штатний розпис і що це робить безпосередньо ПАТ “НСТУ”. Також юристка зазначила, що вони не отримали цього виконавчого листа, підставу, за якою повинні виконати рішення суду.

“Коли ПАТ “НСТУ”, до якого був позов, отримають лист від виконавчої служби з роз’ясненнями, оскільки ще немає повного рішення суду. 5 жовтня суд повинен надати повний текст рішення”, – пояснив Ігор Сазонов, менеджер полтавської філії ПАТ “НСТУ”.

“Юридично, незважаючи на те що в нашій назві є ПАТ “НСТУ” і ми є філією, ми є просто відокремленим суб’єктом, підрозділом”, – додала Ольга Журавльова, продюсерка полтавської філії, зазначивши, що рішення повинна ухвалювати не філія, а безпосередньо ПАТ “НСТУ”.

Як повідомляв ІМІ, журналістка Олена Вахницька виграла апеляцію щодо поновлення на посаді в полтавській філії НСТУ “UA:Полтава”. Вахницька була звільнена з посади старшого редактора в межах скорочення штату у зв’язку з реформуванням обласної ТРК “Лтава” в Суспільного мовника. Журналістка оскаржила своє звільнення в Октябрському районному суді Полтави. Суд своїм рішенням від 17 квітня 2019 року відмовив їй у поновленні на посаді, стягненні середнього заробітку за вимушений прогул та відшкодуванні морального збитку. Олена Вахницька подала апеляцію. Полтавський апеляційний суд 23 вересня скасував рішення суду першої інстанції.

Liked the article?
Help us be even more cool!