ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ексжурналістка полтавської філії НСТУ виграла апеляцію щодо її поновлення на посаді

26.09.2019, 10:52

Журналістка Олена Вахницька виграла апеляцію щодо поновлення на посаді в полтавській філії НСТУ "UA:Полтава". Про це журналістка повідомила представниці ІМІ в Полтавській області.

Вахницька була звільнена з посади старшого редактора в межах скорочення штату у зв’язку з реформуванням обласної ТРК “Лтава” в Суспільного мовника. Журналістка оскаржила своє звільнення в Октябрському районному суді Полтави. Проте суд своїм рішенням від 17 квітня 2019 року відмовив їй у поновленні на посаді, стягненні середнього заробітку за вимушений прогул та відшкодуванні морального збитку. 

Олена Вахницька подала апеляцію, і Полтавський апеляційний суд 23 вересня скасував рішення суду першої інстанції.

“Я виграла апеляцію. Рішенням суду мене повинні поновити на посаді. Позов задовольнили частково: виплатити моральну шкоду, вимушений прогул, а також витрати на адвоката”, – розповіла представниці ІМІ Олена Вахницька.

“Визнати незаконним та скасувати наказ від 30 березня 2018 року Філії ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” Полтавська регіональна дирекція “Лтава” про звільнення із займаної посади старшого редактора редакції суспільно-політичних програм ТВО програм обласного радіо у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці відповідно до п. 1 ч. 1. ст. 40 КЗпП України”, – йдеться в рішенні Полтавського апеляційного суду.

За рішенням апеляційного суду, журналістку мають поновити на посаді та виплатити заробітну плату за вимушений прогул, а також моральну шкоду. 

“Рішення суду в частині поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за один місяць підлягає до негайного виконання”, – зазначено в постанові суду.

Журналістка розповіла, що, оскільки постанова рішення підлягає негайному виконанню, у приміщення тепер уже реформованого ЗМІ ходить другий день, але офіційно не поновлена ще на посаді.

19 січня 2017 року зареєстровано юридичну особу - Публічне акціонерне товариство “Національна суспільна телерадіокомпанія України” і припинено юридичну особу НТКУ. 19 січня 2017 року полтавська філія “НТКУ” стала філією ПАТ “НСТУ”.

Олена Вахницька була однією з тих, хто потрапив під скорочення. Вона єдина з колишніх працівників “Лтави”, хто не погодився зі скороченням та подав до суду, зазначає представниця ІМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!