ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка ТСН отримала погрози після сюжетів про чернівецьку депутатку

17.02.2022, 15:14
Фото – скриншот з відео ТСН
Фото – скриншот з відео ТСН

Журналістка ТСН телеканалу 1+1 Ірина Матвієнко повідомила про погрози та образи, які отримує після виходу сюжетів про депутатку Чернівецької міської ради Оксану Зубжицьку. 

Про це вона написала в себе на фейсбук-сторінці та розповіла регіональній представниці ІМІ.

Вона зазначила, що погрози почалися після сюжету “Хто і як привласнює земельні ділянки учасників АТО”, який вийшов 6 лютого. У сюжеті йшлося про те, що депутатка, використовуючи статус удови загиблого учасника АТО, начебто незаконно отримувала земельні ділянки в Чернівцях. 

Після виходу матеріалів протягом двох тижнів Матвієнко почали надходити погрози та численні образи як у коментарях, особистих повідомленнях, так і на одному з місцевих телеканалів.

Ірина виклала скриншоти повідомлень, в одному з яких ішлося: “Зря ты тронула Зубжицкую.Теперь ходи и оглядуйся. Как чувствуют себя дети?” 

Усе це журналістка розцінює як тиск та перешкоджання журналістській діяльності.

У коментарі ІМІ Ірина Матвієнко розповіла, що їй зателефонували й сказали, що в неї діти й щоб вона дивилася за ними, коли знімає такі сюжети.

Вона також повідомила ІМІ, що звернулась із заявою до поліції. Наступного тижня питання щодо погроз розглядатиме Комітет Верховної Ради з питань свободи слова. 

За словами Матвієнко, наразі погрози їй не надходять. Проте журналістка не почувається в безпеці та вимушена на певний час виїхати з Києва, оскільки хвилюється за безпеку своїх дітей.

Раніше, 30 січня, вийшов ще один сюжет журналістки “Кому дістається земля, обіцяна українським ветеранам” про низку депутатів, які не голосують за виділення земель учасникам АТО, в якому, зокрема, згадувалася і депутатка. Після цього сюжету Зубжицька заявила, що Ірина Матвієнко маніпулює, та вимагала публічних вибачень і права на відповідь.

Фото Ірини Матвієнко

Liked the article?
Help us be even more cool!