ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка "Сили правди" відстояла в судах право на доступ до інформації

21.01.2021, 15:40
Фото – "Сила правди"
Фото – "Сила правди"

Журналістка “Сили правди” Оксана Петрук відстояла в судах право щодо забезпечення доступу до інформації про податки волинських агропідприємств, повідомляє “Сила правди”

Волинський окружний адміністративний суд своє рішення ухвалив ще 15 вересня 2020 року, а апеляційний суд у Львові – 15 грудня 2020 року.

Головне управління Державної податкової служби у Волинській області надало вичерпну відповідь на запит, однак свою думку збирається відстоювати в Касаційному адміністративному суді.

Ще в червні 2020 року журналістка “Сили правди” звернулася до Головного управління ДПС в області із запитом про суми податків, сплачених агропідприємствами, які вирощують ягоди в Шацькому районі. Податківці спершу надали відповідь, зсумувавши податки семи різних суб’єктів господарювання. Після уточнень, що журналістку цікавлять податки кожної фірми окремо, рішуче відмовилися надавати таку інформацію. 

Журналістка подала позов до Волинського окружного адмінсуду. Суддя суду Віктор Валюх частково задовольнив вимоги журналістки: зобов’язав податківців повторно розглянути запит і надати обґрунтовану відповідь. Але волинська ДПС подала апеляційну скаргу на це рішення. Однак Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Liked the article?
Help us be even more cool!